Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Βουλή, Δελτία Τύπου

Aπάντηση Δένδια για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στην Αθήνα

3 Σεπτεμβρίου 2012 – 14:04

Δήλωση μετά την απάντηση Δένδια για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στην Αθήνα (Δελτίο Τύπου)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την απάντηση του υπουργού Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκου Δένδια, σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στον αστικό ιστό της Αθήνας, ο Ν. Κακλαμάνης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Στις 3 Αυγούστου, κατέθεσα ερώτηση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, ώστε να πληροφορηθώ σε ποιες περιοχές στον αστικό ιστό του Δήμου Αθηναίων (Βοτανικός, Ακαδημία Πλάτωνος, Μαρκόνι), η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή, σχεδιάζει να δημιουργήσει κέντρο ή κέντρα φιλοξενίας μεταναστών.

Στις 24 Αυγούστου, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, απάντησε ότι εξετάζεται το ζήτημα δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας στον αστικό ιστό του Δήμου Αθηναίων, χωρίς όμως να προσδιορίσει την ακριβή τοποθεσία. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«… Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται και το ζήτημα της δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων, για την εξεύρεση και την επιλογή της πλέον ορθολογικής και ενδεδειγμένης λύσης, για την εξυπηρέτηση των στόχων της νέας αυτής πολιτικής μας και τη μη διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής του τόπου…»

Από την απάντηση προκύπτουν δύο ζητήματα:

Ή ότι ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, εκ του προχείρου είχε δηλώσει θετικός για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών εντός του αστικού ιστού της πρωτεύουσας.

Ή ότι εγκαταλείπεται -και ορθώς- η δημιουργία του κέντρου στην Αθήνα. Κι αν τελικά πραγματοποιηθεί αυτό να βρίσκεται εκτός των ορίων του Δήμου Αθηναίων»

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.