Ομιλία στο 9ο Συνέδριο της ΝΔ
Όταν, πριν από 34 χρόνια στη Χαλκιδική στο 1ο συνέδριο του κόμματος μας, ο ιδρυτής του, Κωνσταντίνος Καραμανλής, προσδιόριζε τις αρχές και την ιδεολογία που θα το διέπουν ως σήμερα, κανείς μας πιστεύω δεν μπορούσε να διανοηθεί, πως όσα ανέφερε τότε θα ήταν τόσο επίκαιρα σήμερα.
Σας θυμίζω: «Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ως πρωταρχικό χρέος της τη διασφάλιση της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Πιστεύει ότι το ελληνικό έθνος μόνον ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο μπορεί να συνεχίσει την ιστορική του πορεία και να καλλιεργήσει τον εθνικό του πολιτισμό. Η εθνική ανεξαρτησία αποτελείάλλωστε προυπόθεση δημοκρατίας. Υπήρξαν ασφαλώς και υπάρχουν ανεξάρτητες χώρες χωρίς δημοκρατία αλλά δεν υπήρξαν ποτέ και δεν θα υπάρξουν χώρες δημοκρατικές, χωρίς εθνική ανεξαρτησία».
Σας ρωτάω, σήμερα, μετά από 34 χρόνια, που η Ελλάδα μας βιώνει τις πιο δύσκολες στιγμές μετά από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, τούτες οι κουβέντες δεν πρέπει να αποτελούν για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, κτήμα;
Δεν πρέπει να αποτελούν την καλύτερη απάντηση, σε ΟΣΟΥΣ προσπαθήσουν να μας κρατήσουν υπόδουλους, συντρίβοντας, ότι πιο πολύτιμο προσέφερε η πατρίδα μας στην ανθρωπότητα; ΤηνΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, η Νέα Δημοκρατία είχε ως επιδίωξη και πέτυχε την οργανική ένταξη της Ελλάδα στηνΕυρωπαική Ένωση.
Χρειάζεται όμως εδώ σήμερα να ξεκαθαρίσουμε για ποια Ευρώπη μιλάμε.
Γιατί εγώ ΔΕΝ πιστεύω στην Ευρώπη:
-Της κυρίας Μέρκελ,
-Των κερδοσκόπων
-Των ανέργων
ΠΙΣΤΕΥΩ όμως, στην Ευρώπη των μεγάλων ηγετών.
-Του Ντε Γκωλ, του Αντενάουερ, τουΜιττεράν.
ΠΙΣΤΕΥΩ στην Ευρώπη των Πατρίδων, των Λαών, της Αλληλεγγύης και των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Με απλά λόγια, στην Ευρώπη, που μας έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Γι’ αυτή την Ευρώπη αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι.
Στην Ελλάδα του 2013, Νεοδημοκράτισεςκαι Νεοδημοκράτες, πρέπει να αναρωτηθούμε κάτι που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θεωρούσε πολιτική θέση του κόμματος μας.
Την πίστη στη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Μία δημοκρατία όμως μαχόμενη και όχι παράλυτη. Μία δημοκρατία ικανή να προστατεύει αποτελεσματικά την ελευθερία και τη πρόοδο του κοινωνικού συνόλου.
Μία δημοκρατία, που ΔΕΝ δέχεται ότι μπορεί να υπάρχουν οικονομικοί και κοινωνικοί στόχοι για την επίτευξη των οποίων αξίζει να θυσιαστούν οι δημοκρατικές ελευθερίες.
Σήμερα στη πατρίδα μας έχουμε περίπου 1,5 εκ άνεργους και η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων στενάζει κάτω από τον οικονομικό ζυγό, που έχουν επιβάλλει οι υποτιθέμενοι εταίροι μας. Μπορεί να ονομαστεί αυτό δημοκρατία;
Βάλτε το χέρι στη καρδιά και απαντήστε μου:
Μπορούμε να ισχυριστούμε σήμερα ότι καμία σκοπιμότητα δεν είναι πιο ιερή από το δικαίωμα του πολίτη να αποφασίζει ο ίδιος για τη μοίρα του, όπως έλεγε ο αείμνηστος, Κωνσταντίνος Καραμανλής;
Προσωπικά, θα ήθελα επιτέλους να μου εξηγήσει κάποιος, τι χειρότερο θα συνέβαινε στη χώρα μας, αν ο λαός αποφάσιζε για τη τύχη του.
Το ζητάω καιρό τώρα αλλά απάντηση δεν παίρνω. Γιατί, αλήθεια; Και ξέρετε, γιατί το ζητώ, γιατί το απαιτώ; Επειδή, θέλω να κυκλοφορώ στις γειτονιές της Αθήνας και να κοιτάω ίσια στα μάτια τον απλό κόσμο, που άλλα του υποσχέθηκα και άλλα υποχρεώνομαι ως τώρα να ψηφίζω.
Γιατί, φίλες και φίλοι, αγωνίστριες και αγωνιστές, της μεγάλης Νέας Δημοκρατίας, η δημοκρατία δεν επιβάλλεται. Η δημοκρατία βιώνεται.
Και όταν επιδιώκεις να την επιβάλλεις, τότε τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ως πολιτικός προφήτης, τοείχε προβλέψει κι’ αυτό. Ήταν αντίθετος με κάθε μορφής δικτατορίας. Γιατί οιτυρρανίες εκτός από τη κατάλυση της ελευθερίας, οδηγούν με τον τυχοδιωκτισμό τους κατά κανόνα σε συμφορές.
Σας θυμίζω τι έλεγε, ο ιδρυτής του κόμματος μας: «Η Νέα Δημοκρατία απορρίπτει τη θεωρία του ταξικού κόμματος που οδηγεί στην εθνική αποσύνθεση. Η Νέα Δημοκρατία δεν εκπροσωπεί συμφέροντα ορισμένης κοινωνικής τάξεως. Εκπροσωπεί εκείνους που την ακολουθούν και που προέρχονται από όλες τις τάξεις του ελληνικού λαού, για το σύνολον του οποίου αγωνίζεται».
Ταιριάξτε, ακόμη κι’ αυτές τις προβλέψεις του στη σημερινή Ελλάδα όπου τα ακραία μορφώματα βρίσκονται σε έξαρση και μπορείτε να κατανοήσετε τον κίνδυνο που ελλοχεύει για τα θεμέλια της άλλοτε ισχυρής δημοκρατίας μας.
Φίλες και φίλοι, αγωνίστριες και αγωνιστές,
Άκουσα προσεκτικά τα όσα είπε ο πρωθυπουργός και αρχηγός της παράταξηςμας, τις τελευταίες μέρες.
Γνωρίζω, όσο λίγοι τον Αντώνη Σαμαρά και πιστεύω, ότι πράγματι κοπιάζει για τη σωτηρία της πατρίδας. Θα ήθελα όμως, να του πω το εξής:
Εθνικό συμφέρον για τις περήφανους Έλληνες, είναι ορισμένα απλά πράγματα, που πρέπει να γίνουν από χθες κιόλας.
-Εθνικό συμφέρον είναι η καταπολέμηση της ανεργίας, που αγγίζει το 28%, γιατί για να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο η δημοκρατία πρέπει κάθε πολίτης να είναι απαλλαγμένος από την αβεβαιότητα για το μέλλον….
-Εθνικό συμφέρον είναι με τις δόσεις των υποτιθέμενων εταίρων μας, να μην εξοφλούνται τα ομόλογα της Budesbankαλλά οι υποχρεώσεις του κράτους στους Έλληνες πολίτες.
-Eθνικό συμφέρον είναι να μη κόβονται μόνο μισθοί και συντάξεις αλλά να «χτυπιέται» στη ρίζα η φοροδιαφυγή, ώστε να μη πληρώνουν μόνο οι ίδιοι και οι ίδιοι, οι νομοταγείς.
-Εθνικό συμφέρον είναι η ασφάλεια όλων των πολιτών.
-Εθνικό συμφέρον είναι η υπεράσπιση των συνόρων μας.
Φίλε Αντώνη, εθνικό συμφέρον είναι να μάθουμε επιτέλους, ποιοι και γιατί έσυραν την πατρίδα μας στη σημερινή κατάσταση.
Να πράξουμε, δηλαδή, ότι λέγαμε προεκλογικά.
1ον Να γίνει εξεταστική για το Μνημόνιο.
2ον Να καταργήσουμε τον νόμο-Ραγκούση, που έχει μετατρέψει την Ελλάδα μας σε ανθρώπινη «χωματερή»
3ον Να καθιερώσουμε δίκαιη φορολόγηση και όχι λόγω ανικανότητας κάποιων, όπως ο υπουργός Οικονομικών, να συνεχίζεταιτο απαράδεκτο «χαράτσι», που επέβαλλε ο νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
4ον Να εξασφαλίσουμε αξιοπρεπή ασφάλιση της υγείας για όλους τους Έλληνες.
5ον Να μιλάμε με πράξεις στους Έλληνες και όχι με επικοινωνία.
Τέλος, θα ήθελα και κάτι ακόμη:
Να ξεκαθαρίσουμε εδώ και τώρα τη σχέση μας με τον κατ’ ανάγκη κυβερνητικό εταίρο μας. Δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε έστω, κριτική για τις αρχές και την ιδεολογία μας από το κόμμα, που οδήγησε την Ελλάδα στα Μνημόνια και ο πρώην πρόεδρος του, τη λοιδώρησε με τον πιο επαίσχυντο τρόπο σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Είναι ανεπίτρεπτο και να λένε ακόμη, ότι υποχρεωτικά συμβιβάζουν τις ιδέες τους, με τις δικές μας, για να σώσουν δήθεν τη χώρα. Ποιοι αυτοί, που την έριξαν στα βράχια.
Όπως και επιβάλλεται από σήμερα, από αυτή τη στιγμή, να μην επιτρέψουμε σε όσους, ορέγονται να μετατρέψουν τη παράταξη που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, έκανε το πιο σίγουρο πολιτικό λιμάνι της πατρίδας μας καισημαιοφόρο ιστορικών αποφάσεων, σε ένα άχρωμο, άνοστο και άγευστο πολιτικό σχηματισμό, που θα υπάρξειπολιτικά «κάθε καρυδιάς καρύδι».
Γιατί, οι αρχές και οι αξίες, που γεννήθηκαν το 1974 με την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας όχι απλά παραμένουναλλά είναι σύγχρονες όσο ποτέ. Και εμείς, οι Νεοδημοκράτες θα τις υπερασπιστούμε μέχρι τέλους…
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…
Πρόσφατα σχόλια