Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Εφημερίδα, Πολιτική, Συνεντεύξεις

“ΑΓΟΡΑ”

6 Ιουνίου 2015 – 09:57

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΓΟΡΑ”.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

  1. Στο σημείο που έχει φτάσει η χώρα, η κυβέρνηση θα πρέπει να υπογράψει μια συμφωνία με οποιουσδήποτε όρους;

«Όταν επί 3 χρόνια, στηρίζοντας την κυβέρνηση της ΝΔ, υποστήριζα ότι δεν πρέπει “άνευ όρων” να συμφωνούμε με τους δανειστές, δεν μπορώ να ζητήσω τώρα να το πράξει η κυβέρνηση “αλαλούμ” των κκ Τσίπρα και Καμμένου, παρά τις εγκληματικές -πολιτικά- παραλήψεις τους. Αυτοί έχουν το “πεπόνι”, αυτοί και το “μαχαίρι”… Εκείνοι είναι που θα αποφασίσουν αν θα οδηγήσουν τη χώρα σε απρόβλεπτες περιπέτειες ή θα καταλήξουν, όπως πιστεύω, σε έναν επώδυνο συμβιβασμό για τον Ελληνικό Λαό, καθώς θεωρώ ότι θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα, που θα αγγίζουν, για μία ακόμη φορά, την τσέπη όλων μας»

  1. Με τις πληροφορίες που μέχρι τώρα έχουν δει το φως της δημοσιότητας πιστεύετε πως τα μέτρα θα περάσουν από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία;

«Από το κλίμα που πιάνω στους διαδρόμους της Βουλής, έστω κι αν κάποιοι Συριζαίοι κινδυνεύουν “να βρεθούν στο Δρομοκαΐτειο”, πιστεύω πως δεν θα υπάρξει ουσιαστικό πρόβλημα. Όσο για τους ΑΝΕΛ άστα να πάνε… Κατά το γνωστό λαϊκό άσμα: “Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα”. Και 5η αξιολόγηση θα ψηφίσουν και ότι άλλο προκύψει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, που δεν το βλέπω πολύ πιθανό»

  1. Η ΝΔ θα πρέπει να υπερψηφίσει την συμφωνία ; Και αν όχι μήπως οι συνθήκες θα είναι τέτοιες που δεν θα έχετε άλλη επιλογή;

«Επί του παρόντος θέλω να ξεκαθαρίσω τη δική μου θέση. Η όποια απόφαση, πρέπει να προκύψει μετά από συζήτηση και ψηφοφορία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Σε μια τέτοια περίπτωση η απόφαση της πλειοψηφίας δεσμεύει όλους μας. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή μη ψηφοφορίας, οι βουλευτές πρέπει να ψηφίσουμε κατά συνείδηση. Αν η συμφωνία είναι η “κυκλοφορούσα” προσωπικά δεν μπορώ να στηρίξω μέτρα πολλαπλάσια του email Χαρδούβελη, που μαζί με τον ΕΝΦΙΑ, υπήρξαν οι εκλογικές “ταφόπλακες” της παράταξής μου. Ο αντίλογος των “Ευρωλάγνων” ότι εμείς είμαστε το κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα, είναι σοβαρός μεν αλλά πρέπει και εκείνοι να μας πουν για ποια Ευρώπη μιλάμε. Τη σημερινή Ευρώπη των δανειστών, των τοκογλύφων, των τραπεζών, της γερμανοποίησης ή την Ευρώπη που μας έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, των Λαών, της αλληλεγγύης, της εργασίας, του πολιτισμού, της πολυγλωσσίας, της Δημοκρατίας και της Ειρήνης. Λέγοντας “όχι”, στηρίζω αυτή την Ευρώπη των ονείρων μας και όχι το σημερινό, εφιάλτη μας. Η ΝΔ οφείλει μέσα στο ΕΛΚ να σηκώσει, μαζί με τον Σαρκοζί, τη σημαία της “Νέας Ευρώπης”, αυτής των μεγάλων στόχων και των μεγάλων ηγετών»

  1. Οι διαφορετικές απόψεις που επικρατούν στο κόμμα σας δεν σας προβληματίζουν; Εκτιμάτε πως ορισμένοι βουλευτές παίζουν εσωκομματικά «παιχνίδια» – όπως είπε ο κ. Σαμαράς – κοιτώντας στην επόμενη μέρα;

«Άλλο πράγμα οι διαφορετικές απόψεις, που είναι απόλυτα θεμιτές και άλλο πράγμα χρησιμοποιώ τις διαφορετικές απόψεις για την 5η αξιολόγηση (περί αυτού πρόκειται) για να επιλύσω τις εσωκομματικές διαφορές μου. Αυτό είναι λάθος και στρατηγικής και τακτικής. Πληγώνει τη λαϊκή βάση της παράταξης, ενισχύει την εσωστρέφεια και δεν οδηγεί πουθενά. Αυτή τη στιγμή προέχει η Πατρίδα. Η επόμενη μέρα της παράταξης ακολουθεί…. Όποιος βιάζεται σκοντάφτει»

  1. Το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών που βάζουν διαρκώς στο τραπέζι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν μια λύση για να αρθεί το αδιέξοδο; ή βλέπετε κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας;

«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα οδηγούσε  την χειμάζουσα οικονομία στον “θάνατο”. Το σύνθημα “πρώτη φορά αριστερά” θα γινόταν ταυτόσημο με πολιτικό ανέκδοτο. Αν όμως η αλαζονεία και κυρίως η αδυναμία των ΣυριζοΑΝΕΛ οδηγήσει σε εκλογές, η παράταξή μας είναι εδώ, έτοιμη να δώσει τη μάχη της, όπως κάναμε πάντα στην μακραίωνη ιστορία μας. Αυτή τη φορά το δίλλημα δεν θα ήταν το “ψευδεπίγραφο” μνημόνιο ή αντιμνημόνιο. Θα ήταν ευρώ ή δραχμή. Τους περιμένουμε…»

  1. Ο Πρόεδρος της ΝΔ θα μπορούσε να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία; Και ποια θα μπορούσε να είναι αυτή;

«Μετά την ήττα στρατηγικής, που υπέστη ο κ. Τσίπρας από τους 5 (Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ, Λαγκάρντ, Ντράγκι), με τους οποίους υποτίθεται ότι θα έκλεινε «πολιτική» συμφωνία, θα ήθελα και θα μου άρεσε πολύ να έπαιρνε την πρωτοβουλία ο Αντώνης Σαμαράς και να ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, για να ενημερωθεί για την πορεία των διαπραγματεύσεων αλλά και για να του προτείνει να αναλάβουν από κοινού δράση. Να πάνε μαζί στις Βρυξέλλες, να συναντηθούν με τους «υποτιθέμενους» ηγέτες της ΕΕ, υποστηρίζοντας  το σήμερα και το αύριο αυτού του τόπου. Είναι ώρα ευθύνης και για τους δύο»

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.