Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Κόσμος

Δωρεά του Δήμου Αθηναίων στα ελληνόφωνα σχολεία της Βορείου Ηπείρου

10 Σεπτεμβρίου 2010 – 17:00

Δωρεά του Δήμου Αθηναίων στα ελληνόφωνα σχολεία της Βορείου Ηπείρου

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, ο Δήμος προσφέρει περισσότερα από 15.000 είδη ένδυσης και υπόδησης και 200 ποδήλατα στους μαθητές και τις μαθήτριες των ελληνόφωνων σχολείων της Βορείου Ηπείρου.

Σταθμός «εκκίνησης» της προσφοράς αγάπης ήταν η Πλατεία Κοτζιά, όπου σήμερα ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Αντιδήμαρχος Καταστημάτων και Ασφάλειας της Πόλης Ανδρέας Παπαδάκης παρέδωσαν το υλικό στα μέλη του συλλόγου «Νεολαίας Βορειοηπειρωτών».

Την επόμενη εβδομάδα φορτηγά του Δήμου Αθηναίων, συνοδευόμενα από μέλη του Συλλόγου και της Δημοτικής Αστυνομίας, θα μεταφέρουν τα είδη που θα μοιραστούν σε περίπου 1.200 μαθητές.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε τα εξής:

«Ο Δήμος Αθηναίων ανταποκρινόμενος στο αίτημα της Νεολαίας Βορείου Ηπείρου που είναι στην Αθήνα, θα μεταφέρει την επόμενη εβδομάδα περίπου 15.000 είδη ένδυσης και υπόδησης και περίπου 200 ποδήλατα για να μοιραστούν στους 1.200 μαθητές των ελληνόφωνων σχολείων στη Βόρεια Ήπειρο.

Η κίνηση είναι συμβολική και πρακτική. Είναι πρακτική γιατί θα δώσει χαρά στα ελληνόπουλα που βρίσκονται εκεί και συμβολική γιατί συμβολίζει στην ουσία ότι το ελληνικό έθνος είναι ένα και αδιαίρετο, και αυτό δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στον Δήμο και τα παιδιά της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών, που θα συνοδεύσουν το κομβόι με όλα τα είδη που θα μεταφερθούν στα σχολεία. Να στείλω και τους χαιρετισμούς της πόλης των Αθηνών στη Βόρεια Ήπειρο και βεβαίως σε αυτόν τον εμπνευσμένο ιεράρχη, τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Νεολαίας Βορειοηπειρωτών» Θεοφάνης Καλυβιώτης δήλωσε:

«Με μια αποστολή τριών ημερών την επόμενη εβδομάδα όλοι εμείς, μαζί με τον Δήμο Αθηναίων θα επισκεφθούμε όλα τα ελληνόφωνα σχολεία της Βόρειας Ηπείρου. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς. Η ποσότητα του ρουχισμού που θα μεταφέρουμε είναι πάρα πολύ μεγάλη και άλλο τόσο μεγάλη είναι η χαρά και η συγκίνηση μας για αυτή την πρωτοβουλία. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας τον κ. Κακλαμάνη και μακάρι να υπάρχουν πολλοί τέτοιοι άνθρωποι που να βοηθούν έστω και λίγο τα παιδιά που βρίσκονται εκεί».