Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Βουλή, Βουλή, Δελτία Τύπου, Ερωτήσεις, Πολιτική

Χαίρομαι για την ΑΕΚ, λυπάμαι για τη λειτουργία της κυβέρνησης

7 Απριλίου 2017 – 13:40

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ν. Κακλαμάνης: «Χαίρομαι για την ΑΕΚ, λυπάμαι για τη λειτουργία της κυβέρνησης»

Ακόμη μία περίπτωση έλλειψης σοβαρότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναδείχθηκε μετά την θετική εξέλιξη για το ζήτημα του γηπέδου της ΑΕΚ.

Στις 05/04 ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεώργιος Σταθάκης, απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, για το εάν προτίθεται να παρέμβει ώστε να εξασφαλισθεί η κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, δηλώνει αναρμόδιος, αναφέροντας: «Επειδή η συγκεκριμένη ερώτηση θέτει ζητήματα παρέμβασης της πολιτείας, σας γνωρίζουμε ότι οι αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικής Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων/ ΥΠΕΝ περιορίζονται στα οριζόμενα από το θεσμικό πλαίσιο της πολεοδομικής νομοθεσίας και ως εκ τούτου το περιεχόμενο της ερώτησης εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της».

Σήμερα, μόλις δύο (2) ημέρες μετά, η κυβέρνηση, με τις υπογραφές πέντε υπουργών (μεταξύ των οποίων και ο κ. Σταθάκης), κατέθεσε, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή, τροπολογία προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα των υψομέτρων του νέου γηπέδου της Ένωσης, παρακάμπτοντας ουσιαστικά τον δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας, Άρη Βασιλόπουλο, ο οποίος ήταν αντίθετος μέχρι σήμερα για τις υψομετρικές μελέτες.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα καθώς η κυβέρνηση υιοθέτησε την πρότασή μου, καταθέτοντας τροπολογία σχετικά με την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ και κατ’ επέκταση την κατασκευή γηπέδων και άλλων ομάδων, γεγονός που αποτελεί αναμφίβολα θετική εξέλιξη αλλά λυπάμαι για την έλλειψη σοβαρότητας στον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης σε ένα ακόμα ζήτημα, που απασχολεί μεγάλη μερίδα της κοινωνίας», ανέφερε ο Ν. Κακλαμάνης.

Διαβάστε εδώ την ερώτηση του Νικήτα Κακλαμάνη.

Διαβάστε εδώ την απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Διαβάστε εδώ την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας.