Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Βουλή, Βουλή, Δελτία Τύπου, Ερωτήσεις, Πολιτική

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα Εξάρχεια. Τι θα κάνετε κ. Τόσκα;

20 Δεκεμβρίου 2016 – 15:24

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ν. Κακλαμάνης: «Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα Εξάρχεια. Τι θα κάνετε κ. Τόσκα;»

Να καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή -αν έχει- το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης για να σταματήσει άμεσα η πυρπόληση τρόλεϊ, λεωφορείων και γενικά τα κρούσματα βίας κι ανομίας στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων από τους κουκουλοφόρους, ζητά, με ερώτησή του, ο Βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο Ν. Κακλαμάνης, για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες, θέτει καίρια ερωτήματα στον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, σχετικά με το «άβατο των Εξαρχείων», αφού πλέον η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο, με καθημερινή δράση βίας από συγκροτημένες ομάδες αναρχικών και αντιεξουσιαστών.

Το αποτέλεσμα; Να επικρατεί ο δικός τους «άγραφος νόμος», γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα απλών, φιλήσυχων πολιτών της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλα, ο Βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, ζητά να πληροφορηθεί τον αριθμό κατεστραμμένων τρόλεϊ και λεωφορείων από τον Φεβρουάριο του 2015 ως σήμερα από τους κουκουλοφόρους, καθώς κι αν η κυβέρνηση εξετάζει την επανασύσταση της ομάδας «ΔΕΛΤΑ»,  η οποία είχε περιορίσει τα κρούσματα βίας.

«Ελπίζω αυτή τη φορά ο κ. Τόσκας να μιλήσει καθαρά και να καταθέσει συγκεκριμένες λύσεις. Η Αθήνα και οι πολίτες της δεν μπορούν να γίνονται έρμαιο 20-30 αναρχικών και αντιεξουσιαστών…», τονίζει χαρακτηριστικά, ο Ν. Κακλαμάνης.

Διαβάστε εδώ την ερώτηση του Νικήτα Κακλαμάνη.

Διαβάστε εδώ την απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών.