Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Βουλή, Βουλή, Δελτία Τύπου, Ερωτήσεις, Πολιτική

Ομολογία ανικανότητας της κυβέρνησης για την καταγραφή των ΜΚΟ στην ελληνική επικράτεια

10 Ιανουαρίου 2017 – 16:40

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ν. Κακλαμάνης: «Ομολογία ανικανότητας της κυβέρνησης για την καταγραφή των ΜΚΟ στην ελληνική επικράτεια»

Σε ομολογία ανικανότητας της κυβέρνησης να καταγράψει έστω σε μητρώο τις δεκάδες ΜΚΟ, που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την επικράτεια, σχεδόν δύο χρόνια μετά από την «έκρηξη» του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος, προχώρησε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, 14 ολόκληρους μήνες μετά την πρώτη ερώτηση του Βουλευτή για το εν λόγω θέμα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μουζάλας αναφέρει στην έγγραφη απάντησή του στον Ν. Κακλαμάνη, κατ’ αρχήν, ότι η έναρξη εφαρμογής για τη διαδικτυακή καταγραφή των ΜΚΟ ξεκίνησε μόλις, πριν από ένα μήνα (5 Δεκεμβρίου) και μέχρι σήμερα έχουν υποβάλλει ηλεκτρονική αίτηση στο Μητρώο Ελληνικών και Ξένων ΜΚΟ, μόλις 38 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Στη συνέχεια, όμως, της απάντησής του, διευκρινίζει ότι «τα σχετικά αιτήματα των 38 ΜΚΟ βρίσκονται σε διαδικασία καταγραφής στο εν λόγω μητρώο και, ως εκ τούτου, δεν υφίσταται οριστικοποιημένος κατάλογος με τις εγγραφές τους»!

«Από τον Νοέμβριο του 2015, με κατ’ επανάληψη ερωτήσεις μου, ζητώ να πληροφορηθώ, τον αριθμό, τον ρόλο και τη δράση των ΜΚΟ, που έχουν «στρατοπεδεύσει» στη χώρα μας, για τους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες-μετανάστες και διαχειρίζονται πολλά εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα, δεκατέσσερις μήνες μετά, νιώθω σαν να μη κατέθεσα ποτέ καμία ερώτηση. Τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε οριακή κατάσταση λόγω της ανεξέλεγκτης μεταναστευτικής-προσφυγικής ροής και με την Τουρκία να απειλεί με κατάρρευση της συμφωνίας με την Ε.Ε., η κυβέρνηση ομολογεί ουσιαστικά, ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Επιτέλους, ας παραιτηθεί κάποιος, δεν είναι ντροπή… », τονίζει χαρακτηριστικά ο Ν. Κακλαμάνης.

Διαβάστε εδώ την ερώτηση του Ν. Κακλαμάνη.

Διαβάστε εδώ την απάντηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.