Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Βουλή, Βουλή, Δελτία Τύπου, Ερωτήσεις, Πολιτική

Τα ψέματα Τσίπρα για τα ποσά από τις λίστες Λαγκάρντ-Μπόργιανς και το λαθρεμπόριο

4 Μαΐου 2017 – 14:52

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ν. Κακλαμάνης: «Τα ψέματα Τσίπρα για τα ποσά από τις λίστες Λαγκάρντ-Μπόργιανς και το λαθρεμπόριο»

Μεγάλη απόκλιση εμφανίζουν τα ποσά που έχει εισπράξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τα πρόστιμα για τις λίστες Λαγκάρντ-Μπόργιανς, εμβασμάτων, offshore και για το λαθρεμπόριο καυσίμων, καπνικών και αλκοολούχων ποτών, σε σύγκριση με τα όσα δήλωνε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην Ολομέλεια της Βουλής, όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών σε ερώτηση του Βουλευτή Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη.

Συγκεκριμένα:

(1)

Τι έλεγε λοιπόν ο κ. Τσίπρας στη Βουλή (10/02/2017):

«Ήδη από τις λίστες Μπόργιανς και Λαγκάρντ, από τους ελέγχους στις offshore, στα εμβάσματα εξωτερικού, στα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, που κατέχουν μεγάλο πλούτο, υπάρχουν βεβαιωμένα ποσά άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ»

Τι ισχύει σύμφωνα με την απάντηση της κ. Παπανάτσιου (02/05/2017):

Βεβαιωθέντα πρόστιμα από τις λίστες Λαγκάρντ-Μπόγιαρνς, εμβάσματα και offshore 555.685.564,24 ευρώ (50% περίπου λιγότερα από όσα ανέφερε ο Πρωθυπουργός) και εισπραχθέντα (μόλις) 80.030.901,42 ευρώ!

(2)

Τι έλεγε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή για το λαθρεμπόριο:

«Μόνο το 2016 πήγαμε στα 557 εκ. ευρώ στα δημόσια ταμεία από τους ελέγχους στα τελωνεία για το λαθρεμπόριο καπνικών»

Τι ισχύει σύμφωνα με την απάντηση της κ. Παπανάτσιου:

Τη διετία (!) 2015-16 συνολικά για το λαθρεμπόριο -όχι μόνο των καπνικών αλλά και των πετρελαιοειδών και των αλκοολούχων- βεβαιώθηκαν πρόστιμα ύψους 611.707.082,81 ευρώ (περίπου όσα ανέφερε ο Πρωθυπουργός για ένα χρόνο και μόνο για τα καπνικά) και εισπράχθηκαν (μόλις) 31.192.603,42 ευρώ!

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα παραπάνω ή ο κ. Τσίπρας πρέπει να ζητήσει συγνώμη για τα ψέματα που είπε στον ελληνικό Λαό ή η κα Παπανάτσιου τον υπονομεύει και ο Πρωθυπουργός πρέπει να την απολύσει άμεσα.

Διαβάστε εδώ την ερώτηση του Νικήτα Κακλαμάνη.

Διαβάστε εδώ την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών.