Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Αθήνα Πόλη Ζωής, Αυτοδιοίκηση, Δελτία Τύπου

Οι θέσεις για το ζήτημα των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων

17 Ιανουαρίου 2011 – 17:24

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Μετά από αίτημα των συνδυασμών «Αθήνα Πόλη της Ζωής μας», «Συμπαράταξη» και «Ανοιχτή Πόλη» πραγματοποιείται σήμερα έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα το πρόβλημα των συμβασιούχων στο Δήμο Αθηναίων.

Η θέση, που υποστηρίζεται από τον συνδυασμό «Αθήνα Πόλη της Ζωής μας» είναι η εξής:

Η νέα δημοτική αρχή ακολουθεί την ίδια ακριβώς πολιτική με τη προηγούμενη όπως αυτή περιγράφεται στην επιστολή, που κοινοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2010 από τον Γενικό Γραμματέα κ. Ηλία Θεοδώρου προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση. Επιστολή για την οποία ποτέ δεν λάβαμε απάντηση ως σήμερα.

Υπενθυμίζουμε τις απειλές και τη παραπληροφόρηση του κ. Γιάννη Ραγκούση για το θέμα των συμβασιούχων μετά από τη συνάντηση, που είχε με τον κ. Γ. Καμίνη αρκετές μέρες, πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ο συνδυασμός «Αθήνα Πόλη της Ζωής μας» τονίζει, ότι στηρίζει:

1.Την τελευταία ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 2 Δεκεμβρίου 2010 για τη μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων συμβασιούχων χωρίς όρους και προυποθέσεις με μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και για τη διενέργεια όλων των απαραίτητων διαδικασιών για την επίτευξη αυτού του σκοπού καθότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

2. Την έγκριση ψηφίσματος για νομοθετική ρύθμιση, που θα υλοποιεί την απόφαση της ΚΕΔΚΕ για αναστολή απαγόρευσης προσλήψεων, για δύο (2) χρόνια και εφαρμογή του Ν. 2190/94 με αυξημένη μοριοδότηση στη προυπηρεσία.

Σε εφαρμογή του άρθρου 61 παρ.3 του νόμου για τον «Καλλικράτη», ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αθήνα Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης κατέθεσε γραπτή ερώτηση προς τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γ. Καμίνη, ώστε να ξεκαθαρίσει τη πολιτική του, για το εξαιρετικά επείγον θέμα σχετικά με το εργασιακό μέλλον των 130 συμβασιούχων της Δ.Ε.Ρ.Α  (Αθήνα 9’84) για το προσεχές εξάμηνο. Διάστημα, για το οποίο έχει δοθεί παράταση λειτουργίας του σταθμού.

Πρέπει να τονιστεί, ότι η Παράταξη «Αθήνα Πόλη της Ζωής μας», στηρίζει τουλάχιστον για τους επόμενους έξι μήνες, την ανανέωση των συμβάσεων στους 130 εργαζομένους της Δ.Ε.Ρ.Α. συναισθανόμενη την έκδηλη ανησυχία για το αβέβαιο μέλλον τους στις πιο δύσκολες εποχές, που βιώνει η χώρα εδώ και δεκαετίες.

 

Αναλυτικά, η ερώτηση του επικεφαλής της Παράταξης «Αθήνα Πόλη της Ζωής μας», προς τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γ. Καμίνη:

 

Κύριε Δήμαρχε,

Σας κοινοποιώ την ήδη γνωστή σε εσάς επιστολή του Προέδρου της Δ.Ε.Ρ.Α κ. Αθ.Καφέζα.

Επειδή όπως ενθυμείσθε και εγώ σας έχω θέσει προφορικά το θέμα των συμβασιούχων στην επιχείρηση και παρ΄ότι αναγνωρίζω ότι το διάστημα ανάληψης των καθηκόντων σας είναι μικρό, εν τούτοις το θέμα είναι εξαιρετικά επείγον σε ό,τι αφορά το εργασιακό μέλλον των 130 συμβασιούχων, ζητώ όπως με πληροφορήσετε επακριβώς ποια είναι η πολιτική σας για το θέμα αυτό, τουλάχιστον για το προσεχές εξάμηνο που έχει δοθεί παράταση λειτουργίας του Δημοτικού ραδιοσταθμού.

 

Σας ενημερώνω ότι τουλάχιστον για το διάστημα αυτό η “Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας” στηρίζει την ανανέωση των συμβάσεων.

                                                                                              Ευχαριστώ

                                                                               Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού

                                                                                “Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας”


ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.