Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Βουλή, Πολιτική

Ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας

4 Νοεμβρίου 2012 – 13:51 2 σχόλια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ομιλία του βουλευτή Α΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτα Κακλαμάνη, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος:

«Κυρίες και κύριοι βουλευτές, κύριε Πρόεδρε

Μετά από τρία χρόνια, που η πατρίδα μας δοκιμάζεται σκληρά,  νομίζω ότι έφθασε η ώρα να πούμε σκληρές αλήθειες. Γιατί όπως έχει πει και ο Αριστοτέλης: «Το αληθινό και το δίκαιο έχουν από τη φύση μεγαλύτερη δύναμη από το ψέμα και το άδικο».

Ο ελληνικός λαός υποφέρει και δεν μπορεί να υπομείνει άλλα δεινά. Το βλέπουμε, πιστεύω, όσοι περπατούμε στους δρόμους, όσοι μιλάμε με τους πολίτες και όσοι δεν έχουμε κλειστεί σε γυάλινα κλουβιά…

Το λένε δυστυχώς, οι αριθμοί. Και δεν εννοώ φυσικά τα παράλογα μαθηματικά της Τρόικα, που αγνοούν τις ανθρώπινες αντοχές.

Η Ελλάδα, με βάση τον προϋπολογισμό του 2013, που θα ψηφίσουμε τις επόμενεςμ έρες, θα κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στην ανεργία σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Μόλις, πριν από λίγες μέρες, διεθνές μέσο ενημέρωσης, χαρακτήρισε την εικόνα της Ελλάδας σαν αυτή της Αμερικής μετά από το κραχ του 1929.

Το κυριότερο όμως, φίλες και φίλοι, κύριε Πρόεδρε είναι ότι οι Έλληνες έχουν κυριευθεί από την απογοήτευση, τη θλίψη και έχουν χάσει την πίστη τους και την ελπίδα για το μέλλον.

Όταν στις 4 Οκτωβρίου του 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυε τη Νέα Δημοκρατία τόνιζε ότι:

«Η Ελλάς με την πνευματική κληρονομιά της, την ακτινοβολία του Ελληνισμού, αλλά και τη ζωντάνια του λαού της μπορεί να συμβάλει πολιτικά, ηθικά και πολιτιστικά στη πραγματοποίηση της ιδέας μίας ενωμένης Ευρώπης».

Σήμερα, 38 χρόνια μετά, έχουμε υποχρέωση ΟΛΟΙ, με ΠΡΩΤΟ εσάς κύριε Πρόεδρε, να κάνουμε τούτα τα λόγια πραγματικότητα. Επιβάλλεται, να το καταφέρουμε ΟΛΟΙ, για το καλό  ΟΛΩΝ των Ελλήνων αλλά κυρίως για να αρχίσει ξανά η Ευρώπη, να σκέφτεται για  τους λαούς και όχι για τους τραπεζίτες.

Σας υπενθυμίζω ότι στις 2 Μαΐου το 1998, ευρωβουλευτής με αρχηγό εσένα Πρόεδρε, δεν ψήφισα το ευρώ, γιατί εσύ μου είπες ότι μας «δουλεύουν: «Δεν πρόκειται για ΟΝΕ αλλά για ΝΕ» μου είπες…

Και μεταξύ αυτών, που με πλαστά στοιχεία, όπως κι άλλες χώρες, έβαλαν την Ελλάδα στο ευρώ, ήταν όπως όλοι ενθυμούμεθα οι κύριοι Παπαδήμος και Στουρνάρας, σύμβουλοι του τότε Πρωθυπουργού.

Είναι ευθύνη στην πιο κρίσιμη στιγμή της μεταπολεμικής ιστορίας για το έθνος μας, να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας, ώστε να εμπνεύσουμε ξανά σεβασμό στον πολίτη.

Κύριε Πρόεδρε, κύριοι και κυρίες συνάδελφοι, οφείλουμε να ομολογήσουμε, ΟΛΟΙ, ότι πριν από 4 μήνες άλλα υποσχεθήκαμε και άλλα τελικά πράττουμε, 4 μήνες μετά.

Μιλήσαμε για 18 ισοδύναμα μέτρα, ώστε να μη κοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Και τελικά μειώνονται και οι μισθοί και οι συντάξεις.

Προεκλογικά είπαμε ακόμη: Για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου -και ξέρω τον αγώνα που δίνεις, τον αναγνωρίζω και τον στηρίζω- για Εξεταστική, ώστε να ξεκαθαρίσουμε πως φθάσαμε ως εδώ, για ένα πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Αντ’ αυτών, κυκλοφόρησαν δήθεν λίστες,  για δήθεν φοροφυγάδες…

Και ερωτώ: Δεν θα μπορούσαμε, επί 3 χρόνια, να είχαμε καταπολεμήσει το λαθρεμπόριο καυσίμων και το παρεμπόριο, ώστε να αντληθούν δισεκατομμύρια ευρώ και να μην πληρώσει τα σπασμένα πάλι ο λαός;

Ο τραπεζίτης Πρωθυπουργός, κ. Παπαδήμος, τον οποίο στηρίξαμε, είπε τον Ιανουάριο του 2012 στη Βουλή, ότι η εισφοροδιαφυγή από τα καύσιμα ξεπερνά τα 2 δις ευρώ. Ξεκινήσαμε μία προσπάθεια, περιμένω να δω τα αποτελέσματα…

Κύριες και κύριοι συνάδελφοι, κύριε Πρωθυπουργέ, σαν σήμερα το 1944 ανακοινωνόταν από τους συμμάχους μας, η απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Ναζί.

Εξήντα οκτώ χρόνια μετά, σε σένα φίλε Αντώνη, πέφτει η βαριά κληρονομιά να απελευθερώσεις τους Έλληνες από τη κατοχή των Τροϊκανών και όσων κρύβονται πίσω απ’ αυτούς.

Η κληρονομιά, να δώσεις ξανά την ελπίδα στη χώρα μας.

Να δώσεις το δικαίωμα στον λαό μας να μπορεί να ονειρεύεται. Γιατί το όνειρο σημαίνει δύναμη. Όπως λέει ο ποιητής: «Η κόλαση θα ήταν ένα τίποτα, αν οι κολασμένοι δεν ονειρεύονταν τον Παράδεισο».

Να καταθέσεις και το τελευταίο δείγμα αξιοπιστίας σου, ώστε ο λαός μας να πειστεί ότι πραγματικά το πακέτο των μέτρων, που θα έρθει προς ψήφιση την Τετάρτη στη Βουλή είναι το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.  Και μετά θα αρχίσει να γίνεται πράξη, επιτέλους, η πολυθρύλητη ανάπτυξη.

ΜΟΝΟ, έτσι, κύριε Πρωθυπουργέ, ΜΟΝΟ αν δεσμευτείτε σήμερα, ότι αυτή η ψήφος που μας ζητάτε είναι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ και θα βγούμε επιτέλους από το τούνελ της δυστυχίας, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα σας δώσουν και θα μας δώσουν, μία σύντομη πίστωση χρόνου.

Διαφορετικά, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και ο πολιτικός τυφώνας, που θα ξεσπάσει θα παρασύρει τους πάντες και τα πάντα.

Και δεν εννοώ τα ψευτοσενάρια για ιδρύσεις κομμάτων και πολιτικών σχηματισμών, που κάποιοι εξυφαίνουν, ώστε να σώσουν τους εαυτούς τους και να μην πέσουν από τις αναπαυτικές καρέκλες τους.

Ακούστε, να δημιουργήσουμε λένε μία νέα φιλοευρωπαϊκή παράταξη… Αυτό έχει νόημα για όσους κάποτε κραύγαζαν «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο».

Για μας έχει μιλήσει, γι’ αυτό, βάζοντας βούλα και υπογραφή ο ιδρυτής της παράταξης μας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής από τις 4 Οκτωβρίου 1974 και το έκανε πράξη λίγα χρόνια μετά. Και την πολιτική αυτή την υπηρέτησαν πιστά όλοι οι μετέπειτα αρχηγοί. Ο Γεώργιος Ράλλης, ο μεγάλος, Ευάγγελος Αβέρωφ, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο Κώστας Καραμανλής. Και τώρα είναι η σειρά σου.

Εννοώ,  ότι την υπομονή του κόσμου, που θα ξεπεράσει και τη τελευταία «κόκκινη γραμμή», που έχει απομείνει. Ποια είναι αυτή; Να κρατήσει ψηλά τη σημαία της υπερηφάνειας, του να είσαι Έλληνας. Θα δώσει σκληρή μάχη, για να τη διατηρήσει ψηλά στον ιστό.

Τελειώνοντας, θέλω να γνωρίζω: Υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία; Όχι, γιατί αμφιβάλλω για τις δύο κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή, τουλάχιστον σ’ ότι μας αφορά αλλά γιατί κυβερνητική πλειοψηφία «α λα καρτ» δεν μπορεί να υπάρξει.

Αυτό πρέπει να λήξει το ταχύτερο δυνατό, αν πράγματι μιλάμε για κυβέρνηση τετραετίας και όχι «ειδικού σκοπού».

2 σχόλια »

  • Ο/Η ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ λέει:

    ΝΙΚΗΤΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΗΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Η ΑΛΛΑΓΗ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΡΩΣΙΑ ΚΙΝΑ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΟΥ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΕΛΕΓΞΩ.ΟΜΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.

  • Ο/Η ΑΘΑΝ. ΚΩΣΤΑΡΙΔΗΣ λέει:

    Σωστή τοποθέτηση στις βάσεις και αρχές της ΝΔ που όλοι στηρίζουμε. Ειμαι σίγουρος ότι ο Πρόεδρός μας κ. Αντώνης Σαμαράς συμφωνεί και επαυξάνει.

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.