Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Αυτοδιοίκηση, Δελτία Τύπου, Νικήτας Κακλαμάνης, Πολιτική

“Διαλέξτε κ. Καμίνη… δήμαρχος ή τραπεζίτης;”

16 Ιουλίου 2013 – 14:18

"Διαλέξτε κ. Καμίνη... δήμαρχος ή τραπεζίτης;" (Δελτίο Τύπου)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ν. Κακλαμάνης: «Διαλέξτε κ. Καμίνη… δήμαρχος ή τραπεζίτης;»

Με αφορμή την πρόταση του Γ. Καμίνη για τιτλοποίηση παραχώρηση σε εισπρακτικές εταιρίες των οφειλών τρίτων προς τους δήμους, ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σύμφωνα με πληροφορίες από δημάρχους που συμμετείχαν στη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τους κυρίους Μητσοτάκη, Μιχελάκη και Κατσαρό (εκπρόσωπος του κ. Στουρνάρα), ο κ. Γ. Καμίνης ζήτησε να θεσμοθετηθεί η δυνατότητα στους δήμους να τιτλοποιούν και να παραχωρούν τις οφειλές τρίτων (πχ καταστηματαρχών) προς αυτούς σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρίες, κάτι δηλαδή που κάνουν οι τράπεζες για τα στεγαστικά και όχι μόνο δάνεια.

Η ενέργεια του κ. Καμίνη είναι απαράδεκτη και τυπικά και ουσιαστικά, καθώς  δεν είχε το δικαίωμα να προχωρήσει σε μια τόσο σοβαρή πρόταση χωρίς εξουσιοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, στο οποίο ουδέποτε συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα.

Ευτυχώς, λόγω της αντίδρασης του προέδρου της ΚΕΔΕ και των άλλων δημάρχων, η νεοφιλελεύθερη-αντιλαϊκή πρόταση του κ. Καμίνη έπεσε στο κενό» 

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.