Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Αθήνα Πόλη Ζωής, Αυτοδιοίκηση, Δελτία Τύπου, Εκλογές 2014, Νικήτας Κακλαμάνης, Πολιτική

«Χρήματα από τις κλήσεις της ΕΛ.ΑΣ. να επιστρέφουν στην αστυνομία»

21 Μαρτίου 2014 – 16:31

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ν. Κακλαμάνης: «Χρήματα από τις κλήσεις της ΕΛ.ΑΣ. να επιστρέφουν στην αστυνομία»

Πρόταση, ώστε να μπορέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να βοηθήσει έμπρακτα την Ελληνική Αστυνομία, κατέθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας σήμερα στην ημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια».

Πιο συγκεκριμένα, μετά από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και την ενσωμάτωσή της στην ΕΛ.ΑΣ., όλα τα πρόστιμα που εισπράττονται από τις κλήσεις είτε αφορούν παραβάσεις ΚΟΚ είτε παραβάσεις αντικοινωνικού χαρακτήρα (πχ στάθμευση σε θέσεις για ΑμεΑ), περιέρχονται στα ταμεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η πρόταση συνίσταται στο εξής:

Από αυτό το ποσό το 10% να επιστρέφεται στην ΕΛ.ΑΣ. Το 50% εξ’ αυτού να αποδίδεται στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας των Αστυνομικών (Εξοχές) και το άλλο 50% να διατίθεται για την ανανέωση του ελαφρού αμυντικού εξοπλισμού (πχ αλεξίσφαιρα γιλέκα).

«Με αυτό τον τρόπο η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδεικνύει την έμπρακτη αναγνώρισή της στις υπηρεσίες, που προσφέρονται από τους άντρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ., για την ασφάλεια και την ευταξία της πόλεως των Αθηνών και όχι μόνο», δήλωσε ο Ν. Κακλαμάνης.

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.