Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Αθήνα Πόλη Ζωής, Αυτοδιοίκηση, Δελτία Τύπου, Πολιτιστικά

Διάρρηξη στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων

10 Φεβρουαρίου 2012 – 11:30

Δήλωση για τη διάρρηξη στην παλαιά Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τη διάρρηξη στην παλαιά Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι αιτιάσεις του δημάρχου Αθηναίων περί διαφάνειας, που «διατυμπάνιζε», με την ανάληψη των καθηκόντων του, φαίνεται πως αποτελούν μακρινή ανάμνηση.

Πρόσφατη απόδειξη η απόκρυψη, από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, της διάρρηξης που έλαβε χώρα στην παλαιά Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, στην πλατεία Κουμουνδούρου (Πειραιώς 51), τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σε επικοινωνία που είχα με την πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ, παραδέχθηκε το γεγονός και προσπάθησε να δικαιολογηθεί, αναφέροντας ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα της αστυνομίας και για αυτό δεν έγινε ενημέρωση, με εντολή δημάρχου.

Οι ευαισθησίες του κ. Καμίνη στα θέματα διαφάνειας φαίνεται πως είναι «a la carte».

Οι ευθύνες για τη μη επαρκή φύλαξη της Πινακοθήκης είναι τεράστιες και η απόκρυφη της διάρρηξης από το Δημοτικό Συμβούλιο, δύο μέρες μετά, αν δεν αποτελούν δείγμα ανικανότητας διοίκησης της δημοτικής αρχής τότε θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε άλλες σκέψεις…»