Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Βουλή, Βουλή, Δελτία Τύπου, Ερωτήσεις, Πολιτική

Αυστηρότερες ποινές για όσους προκαλούν φθορές και καταστροφές, όπως το γκράφιτι-έκτρωμα στο Πολυτεχνείο

9 Μαρτίου 2015 – 14:43 Ενα σχόλιο

Ν. Κακλαμάνης: «Αυστηρότερες ποινές για όσους προκαλούν φθορές και καταστροφές, όπως το γκράφιτι-έκτρωμα στο Πολυτεχνείο»

Το θέμα της αυστηροποίησης του Ποινικού Κώδικα για όσους προκαλούν φθορές και καταστροφές σε ιστορικά μνημεία, πολιτιστικά κτίρια ή δημόσια έργα τέχνης, φέρνει με ερώτηση του στη Βουλή, ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

Αφορμή για τον Ν. Κακλαμάνη αποτέλεσαν οι βανδαλισμοί στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου, όπου η όψη του επί της οδού Στουρνάρη καλύφθηκε ολόκληρη με αντιαισθητικό γκράφιτι, τόσο μεγάλο σε έκταση, που είναι αδύνατο να αφαιρεθεί, αν δεν δαπανηθεί σημαντικό ποσό για αυτό τον σκοπό.

Ο βουλευτής της ΝΔ, στην ερώτηση του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπενθυμίζει, ότι δυστυχώς παρόμοια φαινόμενα συμβαίνουν συχνά σε πολλά ιστορικά κτίρια της Αθήνας ή σε πολιτιστικά μνημεία, με αποτέλεσμα η εικόνα της πρωτεύουσας να φθίνει.

Και καταλήγει: «Η κυβέρνηση οφείλει να εξετάσει νέους τρόπους προστασίας των μνημείων και αντιμετώπισης των υπαιτίων, όπως η τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, ώστε να τιμωρούνται αυστηρότερα οι παραβάτες με μεγαλύτερη ποινή και χρηματικό πρόστιμο…».

Διαβάστε εδώ την ερώτηση.

Διαβάστε εδώ την απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ενα σχόλιο »

  • Ο/Η ΤΕΡΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ λέει:

    Μεγάλη θλίψη και πόνο αισθάνομαι κάθε φορά που βλέπω βανδαλισμούς σε Ιστορικά κτίρια , σε αρχαιότητες σε αγάλματα αλλά και κτίρια σύγχρονα.
    Προβληματίζομαι και αναρωτιέμαι τι να φταίει άραγε?
    Γιατί έχει ξεπέσει τόσο το επίπεδο των ανθρώπων και δεν σέβονται τίποτα πιά?? Την ώρα που ξεκινάνε αυτές τις αισχρές δράσεις δεν ξυπνά μέσα τους καμιά φωνή δεν έχουν συνειδηση τι πάνε να πράξουν? Αυτά τα Ιστορικά κτίρια , τα μνημεία μας τα αγάλματά μας, έχουν μείνει για να υπερηφανευόμαστε για την Ιστορία μας. Οι πρόγονοί μας είχαν λιγότερα μέσα αλλά περισσότερη αισθητική και μας κληροδότησαν όλα αυτά που χάρη σ΄αυτά έχουμε τουρισμό και ζούμε ακόμα. Πρέπει να βρεθεί τι φταίει!!!!
    Φταίμε οι γονείς που μέσα στον μοντερνισμό ξεχνάμε να μάθουμε στα παιδιά μας Πατριωτικό πνεύμα, σεβασμό στην Πολιτιστική μας κληρονομιά, σεβασμό στην ξένη περιουσία, δεν τους μαθαίνουμε την αγάπη, την αλληλεγγύη!!! Φταίνε και οι δάσκαλοι που πλέον είναι δημόσιοι υπάλληλοι και όχι λειτουργοί??? Ειλικρινά θλίβομαι και αγανακτώ γιατί και εμείς που θελήσαμε να μεταδώσουμε στα παιδιά μας ιδεώδη και αρχές γίναμε γραφικοί μέσα σαυτήν την σάπια κοινωνία και τα παιδιά μα δέχθηκαν τον κοινωνικό ρατσισμό όταν δεν γίνονταν ένα με άλλα πιο μοντέρνα, πιο ελεύθερα, πιο μάγκες πιο ξύπνιοι στην εύκολη ζωή. Δεν διαβάζουμε αλλά αντιγράφουμε. Όποιος διαβάζει είναι φυτό. Δεν σεβόμαστε τίποτα και κανέναν. Παίρνουμε σβάρνα όποιος μας είναι βαρετός, όποιος δεν γίνεται σκυλάκι μας, όποιος μπορεί να γεμίσει το κόμπλεξ και την ανασφάλειά μας. Με την αγανάκτηση που νιώθουμε οι πολίτες που αγαπάμε την Πατρίδα μας και την βλέπουμε να ρημάζει μέρα μέρα, με την διαφθορά που μας έχει περικυκλώσει από παντού, τα ψέμματα, οι υποσχέσεις, και τόσα άλλα που μας έχουν κάνει να έχουμε χάσει σαν λαός την αξιοπρέπειά μας. ο απλός λαός τι λέει? “όπου δεν πίπτει λόγος , πίπτει ράβδος”

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.