Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Αθήνα Πόλη Ζωής, Αυτοδιοίκηση, Δελτία Τύπου, Πολιτιστικά

Εκδηλώσεις στο Θέατρο Αττικού Άλσους

20 Ιουλίου 2011 – 10:45

Δήλωση Ν. Κακλαμάνη για τις φετινές εκδηλώσεις στο Θέατρο Αττικού Άλσους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, για τις φετινές εκδηλώσεις στο Αττικό Άλσος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Φεστιβάλ» Αρχαίου Δράματος στην Αθήνα ή Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει»

Αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν να παρουσιάζεται το φεστιβάλ «Αρχαίου Δράματος» του Δήμου Αθηναίων, ενώ δεν έχει, ακόμη, την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς, κατά την τελευταία συνεδρίαση, στις 18/07/2011, ο κ. Καμίνης, κάτω από την πίεση της παράταξής μου αλλά και των εκπροσώπων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ανάγκασε την κα Φιλίνη να αποσύρει το θέμα, λόγω «σκανδαλώδους» ανάθεσης του υποτιθέμενου φεστιβάλ στον κ. Μαργαρίτη.

 

Ο λόγος; Ο κ. Μαργαρίτης ήταν διορισμένο μέλος του ΔΣ του ΠΟΔΑ μέχρι τις 05/07/2011, όπου, αφού πρώτα παραιτήθηκε, στη συνέχεια εισηγήθηκε το πρόγραμμα και προσέλαβε τον εαυτό του ως «καλλιτεχνικό διευθυντή», κάτι που δεν μπορούσε νομικά να γίνει όσο ήταν μέλος του ΔΣ του Πολιτισμικού Οργανισμού… Μεθόδευση απαράδεκτη και σκανδαλώδης.

Υπενθυμίζεται ότι, επί 4 χρόνια, οι Αθηναίοι απολάμβαναν, κάθε καλοκαίρι, περίπου 120 παραστάσεις -τόσο στο Αττικό Άλσος όσο και στο Θέατρο Δώρα Στράτου- (αρχαίου δράματος-αρχαίας κωμωδίας-μουσικών παραστάσεων-συναυλίες νεανικών συγκροτημάτων) εντελώς δωρεάν, εκτός μικρού αριθμού παραστάσεων (Εθνικό Θέατρο), που πλήρωναν συμβολικό εισιτήριο της τάξης των 5 και 10 ευρώ.

Μεγάλοι Έλληνες καλλιτέχνες της μουσικής σκηνής συμμετείχαν και ενδεικτικά αναφέρουμε τους Στ. Ξαρχάκο, Η. Ανδριόπουλο, Γ. Μαρκόπουλο, Μ. Φαραντούρη, Μ. Μητσιά, Μ. Λίντα, Μ. Ρασούλη, Φ. Δεληβοριά, καθώς και σχεδόν όλο το ελληνικό θέατρο.

Φέτος, για τις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, το εισιτήριο χρεώθηκε 20 ευρώ, προφανώς λόγω της οικονομικής ευμάρειας των Αθηναίων…

Η Δημοτική Αρχή του κ. Καμίνη «βάζει ταφόπλακα» στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, επικαλούμενη όχι την ανυπαρξία της αλλά την φράση κλισέ «δεν έχουμε λεφτά», ενώ, την ίδια στιγμή, αρνήθηκε να διεκδικήσει, από τον μέχρι χθες προστάτη της κ. Ραγκούση, τα 40 εκ. ευρώ, που, παρανόμως, δεν δόθηκαν το 2010 στον Δήμο της Αθήνας…