Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Αυτοδιοίκηση

Η Αθήνα που φλέγεται έχει δήμαρχο;

1 Ιουλίου 2011 – 17:14

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ

gkouvaras@e-typos.com

 

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑΜΕ χθες όχι ο Δήμος Αθηναίων θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην πόλη κατά τη διάρκεια ίων προχθεσινών επεισοδίων κι ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του έχουν ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών στην περιοχή του Συντάγματος αλλά και στους γύρω δρόμους. Καμιά αντίρρηση για την πρωτοβουλία, αλλά αναρωτιόμαστε: Έτσι θεωρεί ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης ότι… καθάρισε πολιτικά από τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το αξίωμά του;

ΠΑΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ που αναρωτιόμαστε αν αυτή η πόλη που βράζει έχει δήμαρχο! Με τους πολίτες της καθημερινά στους δρόμους, με τους Αγανακτισμένους να διαδηλώνουν μαζικά κατά της κυβερνητικής πολιτικής, με την οικονομία της πόλης σε πλήρη διάλυση, απορεί κανείς τι να σκέπτεται άραγε ο Γιώργος Καμίνης… Ούτε μια φορά δεν θεώρησε σκόπιμο ο δήμαρχος να μας αφήσει έστω ένα υπονοούμενο για να καταλάβουμε ποια είναι άποψή του για όλα αυτά που συμβαίνουν στην πόλη.

ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ μια λέξη, ένα νεύμα, ένα σήμα τέλος πάντων, για να μην τον παρεξηγούμε άδικα. Γιατί τον παρεξηγούμε; Διότι, πολύ απλά, όταν εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων, η κυβέρνηση του Μνημονίου τον… άθροισε με χαρακτηριστική άνεση στις δυνάμεις που κατά την άποψη του Γιώργου Παπανδρέου και του Γιάννη Ραγκούση η εκλογή τους ισοδυναμούσε με ψήφο εμπιστοσύνης στην πολιτική του Μνημονίου! Τότε δεν αντέδρασε ο κ. Καμίνης, αλλά επειδή είμαστε καλοπροαίρετοι, το θεωρήσαμε απλώς ζήτημα πολιτικού τακτ, μια και τον είχε υποστηρίξει και το ΠΑΣΟΚ, μαζί με τη Δημοκρατική Αριστερά.

ΣΗΜΕΡΑ, ΟΜΩΣ, πώς μπορεί να ερμηνεύσει πια κανείς την εκκωφαντική σιωπή του δημάρχου μιας πόλης που οι πολίτες της είναι καθημερινά στους δρόμους και διαδηλώνουν; Οι Αθηναίοι έχουν αν μη τι άλλο την περιέργεια να μάθουν τι πιστεύει ο δήμαρχος τους. Αν θεωρεί και αυτός ότι θα δοξαστεί κρυπτόμενος, κάνει λάθος. Είναι καλύτερα να γνωρίζουμε παρά να υποθέτουμε!