Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Άρθρα, Αυτοδιοίκηση, Δείτε επίσης

Άρθρο-απάντηση στον Τ. Καμπύλη για το web tv του Δήμου Αθηναίων, του Νικήτα Κακλαμάνη | Protagon

27 Οκτωβρίου 2011 – 13:47

Απάντηση στον Τάκη Καμπύλη για το web tv του Δήμου Αθηναίων

Προς pratagon.gr,

Σε άρθρο με τίτλο «Και μετά ήρθε η ΕΣΗΕΑ», που είχε δημοσιευθεί στον ιστότοπό σας, στις 17/10/2011, ο γενικός διευθυντής του «Αθήνα 9,84», Τάκης Καμπύλης, είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων ανακριβειών, τα εξής, σχετικά με το webTV του Δήμου Αθηναίων:

“Επίσης, σε συμφωνία με τον Δήμο, η ΔΕΡΑ ανέλαβε το παρατημένο και βασανισμένο webtv  της Αθήνας –αν μπείτε σήμερα στη σελίδα του θα διαβάσετε «κλειστόν διότι παντρευόμαστε». Τρελλά πράγματα. Αυτή τη στιγμή το web tv μεταφέρεται στις εγκαταστάσεις του 9,84 και ο προγραμματισμός ήταν να ξεκινήσει τις μεταδόσεις των δημοτικών συμβουλίων δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να διατυπώνουν στο προεδρείο του σε πραγματικό χρόνο ερωτήματα ή θέσεις για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση”.

Αφού ξεκαθαρίσω ότι το webTV του Δήμου Αθηναίων παραδόθηκε εν λειτουργία στην νέα δημοτική αρχή, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής, προς απάντηση στον κ. Καμπύλη:

-Το webTV δημιουργήθηκε πιλοτικά από την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τον 9,84 με σκοπό την ενημέρωση και ψυχαγωγία των δημοτών της Αθήνας και ιδιαίτερα του νεανικού κοινού που χρησιμοποιεί το Internet ως κύριο μέσο πληροφόρησης και εργασίας.

-Το webTV σχεδιάστηκε ως ένα πλήρες κανάλι τηλεόρασης, με την τελευταία διαθέσιμη τεχνολογία και διέθετε πλήρες στούντιο, μοντάζ, control-room και master-control.

-Η φιλοσοφία του ήταν το πολύ χαμηλό κόστος λειτουργίας, (με πολλή εθελοντική εργασία) και η υψηλή ποιότητα προγράμματος.

-Στους λίγους μήνες που πρόφτασε να εκπέμψει μέσω Ίντερνετ (πριν τη αλλαγή δημοτικής αρχής), έκανε παραγωγή πάνω από 200 ώρες πρωτότυπου προγράμματος, σε πολλές θεματικές ενότητες, με έμφαση την καθημερινή ζωή στην πόλη της Αθήνας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα προγράμματα:

«Εξ Αθηνών», με τη δημοσιογράφο Μάγδα Παπαγιάννη και θέματα όπως: Κοινωνικό Φαρμακείο, Δημοτική Πινακοθήκη, Λεύκωμα Αθήναι, Άλσος Προμπονά κλπ.

«Εκτός Γραμμής», με τον Γιάννη Λομβέρδο και προσκεκλημένους όπως ο Στέφανος Μάνος, Γιώργος Κύρτσος, Νίκος Χαρδαλιάς (Δήμαρχος Βύρωνα), Γιώργος Σεφερτζής (Επικοινωνιολόγος) κλπ.

«Μικρού Μήκους» με τη Λίλυ Ντίνου – η μοναδική ευκαιρία στον χώρο των ελληνικών media να προβληθούν ταινίες μικρού μήκους από νέους σκηνοθέτες

«Εδώ Μεταξουργείο», με τον Χρήσο Μαμαλάκη και με καλεσμένους όπως ο εικαστικός Σταύρος Μιχαλαριάς, ο ηθοποιός Χάρης Ρώμας, ο φωτογράφος Τάκης Διαμαντόπουλος, ο εκδότης Θανάσης Καστανιώτης, ο αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Τομπάζης…

«Στιγμές» με την Αναστασία Νώτη, σε κείμενα του Τάσου Τσιπλάκου: Αναβίωση της ιστορίας των συνοικιών της Αθήνας

«Game Over» για τους νέους, «Εν Δήμω», με τη Μαρία Παύλου, «Η Υγεία μας», με τον Γιάννη Λομβέρδο κλπ.

-Και φυσικά τη σειρά «e-Εκπαίδευση», που για πρώτη φορά στην Ελλάδα προσέφερε δωρεάν on-line μαθήματα σε μαθητές Λυκείου, μια σημαντική προσφορά και ιδέα στους καιρούς που ζούμε. Επρόκειτο για μια σειρά παραδώσεων μαθημάτων για τους μαθητές της 3ης Λυκείου, στη Φυσική, Οικονομικά, Έκθεση και Ιστορία, (που σκοπό είχε να επεκταθεί σε όλα τα μαθήματα και σε όλες τις τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου).

-Το webTV είχε καθημερινό Δελτίο Ειδήσεων με τη Τζέλα Παυλάκου και τη Στέλλα Παπαμιχαήλ, με έμφαση στα δημοτικά νέα και στα θέματα της πόλης, καθώς και αγγλόφωνες ειδήσεις.

Φυσικά, μετά την έλευση της νέας δημοτικής αρχής, τον Ιανουάριο του 2011, η webTV τέθηκε σε αχρηστία, δεν ανανεώθηκε καμία σύμβαση του ολιγάριθμου προσωπικού που την λειτουργούσε, (ούτε προσλήφθηκε άλλο) και ο προγραμματισμός εγκαταλείφτηκε, με αποτέλεσμα την πλήρη απώλεια της τηλεθέασης που υπήρχε και την απαξίωση του υπάρχοντος εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων.

Τέλος, σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, -το οποίο αναζητεί τρόπους να μεταδώσει, μέσω της webTV, ο κ. Καμπύλης- μεταδίδεται, ήδη, από την προσωπική μου ιστοσελίδα www.nkaklamanis.gr .

Παρακαλώ να δημοσιευθεί το παραπάνω κείμενο, προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, καθώς θεωρώ αδιανόητο να επιθυμεί ένας ιστότοπος σαν τον δικό σας να διακινούνται, μέσω αρθρογραφιών, αναληθή στοιχεία και γεγονότα.

Με εκτίμηση,

Νικήτας Κακλαμάνης
επικεφαλής δημοτικής παράταξης
«Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας»

Δημοσιεύθηκε στο protagon.gr (27/10/11)