Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Δείτε επίσης, Κόσμος

Αγωγή κατά του Twitter στη Βραζιλία

8 Φεβρουαρίου 2012 – 11:30

Η δικαιοσύνη της Βραζιλίας κατέθεσε αστική αγωγή κατά του Twitter και των χρηστών του σε μία προσπάθεια να εμποδίσει τη διάδοση μηνυμάτων που ειδοποιούν για σημεία ελέγχου της αστυνομίας.

Η κυβέρνηση της πολιτείας Γκόιας που κατέθεσε την αγωγή ζητεί «την άμεση ανάκληση των λογαριασμών όσων ειδοποιούν για τη θέση των ραντάρ και το οριστικό κλείσιμο των λογαριασμών όσων διαδίδουν πληροφορίες για την ημέρα, την ώρα και τον τόπο των αστυνομικών ελέγχων», τονίζει στην ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

Η αφορμή δόθηκε από τον χρήστη του Twitter Lei Seca RJ ο οποίος έχει συνεχή ενημέρωση για τα μπλόκα στη Βραζιλία, χώρα στην οποία το κοινωνικό δίκτυο γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση.

Πολλές πολιτείες στη Βραζιλία έχουν θεσπίσει έναν αυστηρό νόμο νηφαλιότητας με μηδενική ανοχή σε όσους συλληφθούν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνευματωδών.

Για να αποφεύγονται οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι της αστυνομίας πολλοί οδηγοί χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες δημοσιεύονται προειδοποιήσεις και πληροφορίες για τις τοποθεσίες και τις ώρες των αστυνομικών ελέγχων.

Η εισαγγελία τονίζει πως η συμπεριφορά αυτή συνιστά «μία άμεση επιβουλή κατά της ζωής και της ασφάλειας» των ανθρώπων και υπενθυμίζει πως 55.000 άνθρωποι στη Βραζιλία χάνουν τη ζωή τους σε ετήσια βάση σε τροχαία ατυχήματα.

Η πρωτοβουλία της δικαιοσύνης προκάλεσε αντιδράσεις, με πολλούς χρήστες της υπηρεσίας να την υποστηρίζουν και άλλους να την επικρίνουν σφοδρά. Οι τελευταίοι αντιτείνουν πως τα tweets συμβάλλουν επίσης στην ομαλή κυκλοφορία, καθώς πληροφορούν τους οδηγούς για τα διάφορα ατυχήματα, ή την συμφόρηση στους δρόμους, μεταδίδει ο ραδιοφωνικός σταθμός CBN.

Πηγή: in.gr