Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Αθήνα Πόλη Ζωής, Αυτοδιοίκηση, Δελτία Τύπου

Συμβασιούχοι καθαριότητας Δήμου Αθηναίων

29 Μαρτίου 2011 – 13:15

Νικήτας Κακλαμάνης - Αθήνα, πόλη της ζωής μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου για τους 166 συμβασιούχους της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Απόφαση-σταθμός υπέρ 166 συμβασιούχων, που εργάζονται στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων, δημοσιεύθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι 166 συμβασιούχοι διατηρούν το δικαίωμα εργασίας τους, μέχρι και την έκδοση τελεσίδικης απόφασης, η οποία αναμένεται ως το 2014-15.

Βάσει του σκεπτικού, που αναπτύσσεται από τον δικαστή, καθοριστικό ρόλο για την απόφαση-σταθμό, διαδραμάτισε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, η οποία είχε ληφθεί στις 2 Δεκεμβρίου 2010, επί δημαρχίας Νικήτα Κακλαμάνη.

Τότε, ομόφωνα, το Δημοτικό Συμβούλιο, έκανε δεκτή τη πρόταση του δημάρχου Αθηναίων και προέδρου της ΚΕΔΚΕ, Ν. Κακλαμάνη και είχε δεχθεί, ότι “οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες”.

Η απόφαση, αποτελεί πραγματικό κόλαφο για τη Κυβέρνηση και δη για τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος, υπηρετώντας πιστά τη Τρόικα και το μνημόνιο της,  έχουν “παγώσει” τις προσλήψεις, σε αναλογία 1 προς 7, μετατρέποντας τη χώρα σε έναν απέραντο…ΟΑΕΔ.

Κατ’ επέκταση, μάλιστα, έχει τεράστιο αντίκτυπο και για τον Γιώργο Καμίνη, ο οποίος ως τώρα υπάκουε “τυφλά”, τον υπουργό Εσωτερικών φτάνοντας στο σημείο, χθες, να διεξάγει , παρανόμως, Δημοτικό Συμβούλιο σε ξενοδοχείο, ώστε να ξεπεράσει την κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου από τους συμβασιούχους και να πετύχει την ψήφιση του προϋπολογισμού-«μαϊμού» για το 2011.

Πλέον, με “οδηγό” τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση, οι χιλιάδες συμβασιούχοι σε όλους τους δήμους της χώρας, δύναται να διεκδικήσουν την εξίσωση των δικαιωμάτων τους, με τους166 συναδέλφους τους.

Η Κυβέρνηση και ο δήμαρχος Αθηναίων θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πια ότι δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από την Τρόικα και το μνημόνιο αλλά να συντελέσουν στην ανάπτυξη της χώρας και του δήμου, αντίστοιχα. Κάτι, που έχουν αγνοήσει επιδεικτικά ως σήμερα, με καταστροφικές συνέπειες για τους Έλληνες πολίτες».