Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Αθήνα Πόλη Ζωής, Αυτοδιοίκηση, Δελτία Τύπου

Hμερίδα για τη δημόσια υγεία και το κέντρο της Αθήνας

15 Δεκεμβρίου 2011 – 18:12

Δήλωση σχετικά με την ημερίδα για τη δημόσια υγεία και το κέντρο της Αθήνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την σημερινή ημερίδα στο Ζάππειο Μέγαρο για τη δημόσια υγεία και το κέντρο της Αθήνας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, για δεύτερη φορά, μετά από έξι μήνες περίπου, στο Ζάππειο Μέγαρο, στήθηκε μία ακόμη «φιέστα» από ορισμένα πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης-Παπαδήμου και της διοίκησης του Δήμου της Αθήνας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αλλά και τις δράσεις δημόσιας υγείας στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Δράσεις για τις οποίες, να υπενθυμίσω, είχα επισημάνει την αναγκαιότητα τους πρώτος απ’ όλους, κατά τη διάρκεια παλαιότερων Δημοτικών Συμβουλίων.

Η νέα «φιέστα» είχε πρωταγωνιστές τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, τον υφυπουργό Υγείας, Μάρκο Μπόλαρη και τον δήμαρχο, Γιώργο Καμίνη.

Συγκριτικά, δηλαδή, με την προηγούμενη απουσίαζε μόνο ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, τον οποίο, όμως, ουσιαστικά τον «αντικατέστησε», ο υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, Α. Λοβέρδος.

Όπως και πριν από έξι μήνες, ειπώθηκαν πολλά αλλά ουδείς είχε το θάρρος να ομολογήσει, ότι, επί μισό χρόνο, δεν έχει πραγματοποιηθεί το ελάχιστο για την Αθήνα, η οποία «καταρρέει», όπως έχει δηλώσει, άλλωστε, κατ’ επανάληψη, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Γ. Καμίνης.

Μακάρι, να προκύψει κάτι θετικό για τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, που έχουν μετατραπεί σε ξένους στην ίδια τους την πόλη, λόγω της εγκληματικότητας, της θλιβερής υγειονομικής κατάστασης, που έχει φθάσει η πρωτεύουσα και της διάλυσης των κοινωνικών δομών του Δήμου Αθηναίων, που πριν από ένα χρόνο αποτελούσαν πρότυπο. Χρειάζονται, όμως, έργα και όχι άλλα «παχιά» λόγια.

Εύχομαι να διαψευστώ, αν και δεν το πιστεύω, ότι και η σημερινή θα αποδειχθεί μία ακόμη «φιέστα» για «λαϊκή κατανάλωση» και τίποτε περισσότερο. Κάτι, που, σίγουρα, δεν έχει ανάγκη η Αθήνα μας…»