Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Αθήνα Πόλη Ζωής, Αυτοδιοίκηση, Δελτία Τύπου

Νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Αθηναίων

19 Ιανουαρίου 2012 – 18:32

Νικήτας Κακλαμάνης

Τους λόγους, που η δημοτική παράταξη «Αθήνα Πόλη της Ζωής μας» ψήφισε «λευκό», σ τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, ανέφερε κατά τη συζήτηση για την ψήφιση του Νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Αθηναίων, ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Αναλυτικά, τα όσα είπε, ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Πόλη της Ζωής μας»:

«Tο  τμήμα Δημοτικού και Ιστορικού Αρχείου ζητήσαμε να μεταφερθεί από την Διεύθυνση Διοίκησης και Αποκέντρωσης, στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Δεν έγινε.

Στην Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας, στην Υποδιεύθυνση Ελεγχόμενης Στάθμευσης, ζητήσαμε να προστεθεί το Γραφείο Εξυπηρέτησης Κοινού. Δεν έγινε.

Στις Τεχνικές Υπηρεσίες ζητήσαμε το Τμήμα Γλυπτών και Μνημείων να μεταφερθεί από τη Διεύθυνση Κοινοχρήστων, στη Διεύθυνση Κτιριακών Έργων και να μετονομασθεί σε Τμήμα Ιστορικού Κέντρου Διατηρητέων Κτιρίων και Μνημείων, που θα περιλαμβάνει και το Γραφείο Μνημείων. Δεν έγινε.

Στη Διεύθυνση Σχεδίου Πόλης και Πολεοδομίας (ευτυχώς παραλήφθηκε ο υπερφίαλος όρος «Χωροταξία») ζητήσαμε να προστεθούν το Τμήμα Ολοκληρωμένων Αστικών Παρεμβάσεων και το Γραφείο Πολεοδομικών Αρχείων και GIS. Δεν έγιναν.

Στην Διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος ζητήσαμε να προστεθεί το τμήμα Εθνικού Κήπου. Έγινε.

Παράλληλα, ζητήσαμε να παραμείνουν τα τμήματα Πρασίνου, ένα σε κάθε δημοτική κοινότητα, κάτι όμως που δεν έγινε.

Συμπερασματικά, επί συνόλου επτά (7) αιτημάτων μας, έγινε δεκτό μόνο ένα.

Στις αρχικές μας τοποθετήσεις σας έχουμε επισημάνει ότι πρέπει να εφαρμόζετε η αρχή της ισονομίας στις διαδικασίες κρίσης και εξέλιξης των υπαλλήλων, σε αντίθετη περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι θα προσφεύγουν και θα δικαιώνονται με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να εκπίπτει.