Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Αθήνα Πόλη Ζωής, Αυτοδιοίκηση, Δελτία Τύπου

Συνέντευξη Γ. Ραγκούση για τα οικονομικά των ΟΤΑ

5 Μαΐου 2011 – 12:55

ΔΗΛΩΣΗ Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση, για τα οικονομικά των Δήμων, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Ραγκούσης:

Τα συνολικά χρέη των δήμων είναι σε ποσοστό επί του ΑΕΠ 0,9% και αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,7% επί του συνολικού χρέους της χώρας.

Επίσης, με βάση τα στοιχεία, 24 δήμοι βρίσκονται στο «κόκκινο», 34 στο «πορτοκαλί» και οι υπόλοιποι 267 στο «πράσινο».

Συμπέρασμα: Άλλος ένας μύθος της κυβέρνησης του κ. Ραγκούση και της Τρόικας κατέρρευσε σαν «χάρτινος πύργος», αποδεικνύοντας ότι «τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια».

Σε ότι αφορά τους ισχυρισμούς του κ. Καμίνη, ότι παράλαβε ένα δήμο με αδιαφάνεια, κακοδιαχείριση και υπερχρεωμένο, το μόνο που έχω να του πω είναι: Ντροπή σας κύριε δήμαρχε. Από τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Ραγκούσης απεδείχθη ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή ότι ο Δήμος της Αθήνας, παρά τις οικονομικές δυσκολίες της χώρας, βρίσκεται σε καλή οικονομική κατάσταση (στην πράσινη ζώνη).

Θα πρέπει τώρα να ζητήσετε συγνώμη τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και από τον λαό της Αθήνας. Καμία δικαιολογία δεν έχετε, πλέον, κ. Καμίνη για να μην πραγματοποιήσετε έργο, πλην της ανικανότητάς σας».