Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Κόσμος

Εγγυήσεις ζητεί ο Ντ. Κάμερον για να υπογράψει τη νέα συνθήκη

8 Δεκεμβρίου 2011 – 13:54

ΚΑΜΕΡΟΝΌρους θέτει ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προκειμένου να πει «ναι» στη νέα συνθήκη της ΕΕ, όπως αυτή θα διαμορφωθεί μετά τις αλλαγές που προωθούνται με σκοπό τη θωράκιση της ευρωζώνης.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του στους Times, εάν οι χώρες της ευρωζώνης θέλουν να χρησιμοποιήσουν τους «θεσμούς της ΕΕ» για να διασώσουν το ενιαίο νόμισμα, θα πρέπει να υπάρξουν εγγυήσεις για την προστασία των βρετανικών συμφερόντων.

«Το βασικότερο συμφέρον της Βρετανίας είναι να λυθεί το πρόβλημα της ευρωζώνης που έχει δυσμενείς επιπτώσεις στον οικονομία μας», αναφέρει ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Αυτό προφανώς σημαίνει ότι οι χώρες της ευρωζώνης θα κάνουν περισσότερα μαζί και αν επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν την Ευρωπαϊκή Συνθήκη για να το κάνουν, τότε προφανώς θα υπάρξουν βρετανικές εγγυήσεις και βρετανικά συμφέροντα για τα οποία θα επιμείνω», πρόσθεσε.

Τονίζει ότι δεν θα υπέγραφε μια συνθήκη, η οποία δεν θα προστάτευε τα συμφέροντα της Βρετανίας, όπως η σημασία της ενιαίας αγοράς και του τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr