Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Δελτία Τύπου, Πολιτική

Ανακοίνωση δημοτικής παράταξης “Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας” για τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης

10 Ιανουαρίου 2012 – 17:19

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», για το θέμα της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης:

«Με καθυστέρηση ενός ολόκληρου χρόνου, ο κ. Καμίνης θυμήθηκε πως υπάρχει Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Ανακοίνωσε τη δημιουργία Διαπαραταξιακής Επιτροπής, η οποία, ωστόσο, είχε δημιουργηθεί και παραδώσει προτάσεις και συμπεράσματα, με τη συμμετοχή δημοτικών παρατάξεων, φορέων και κατοίκων, από το 2009.

Σε περίοδο έντονης κοινωνικής και οικονομικής κρίσης ο κ. Καμίνης αποψιλώνει το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), γνωστό ως Ίδρυμα Αστέγων, όπου είχε παραχωρηθεί η Αγορά Κυψέλης, για να αναπτυχθεί το πρώτο στη χώρα μας σημαντικό εγχείρημα κοινωνικής οικονομίας, χωρίς να …αποκαλύπτει τι θέλει να κάνει.

Υπενθυμίζουμε ότι, μετά από χρονοβόρους αγώνες, το Προεδρικό Διάταγμα για τις αρμοδιότητες του Κ.Υ.Α.Δ.Α. εκδόθηκε το 2010.

Στόχος η επαναλειτουργία της Αγοράς και η απόδοσή της στους κατοίκους της πολύπαθης Κυψέλης, με έντονα κοινωνικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά.

Η δημοτική παράταξη «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», με σαφείς, ξεκάθαρες και προπαντός υλοποιήσιμες προτάσεις και λύσεις, συνεπής στις δεσμεύσεις της, θα στηρίξει τη νομιμότητα και κάθε προσπάθεια που θα γίνει προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της»