Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Δελτία Τύπου, Πολιτική

Δήλωση-παρέμβαση του Νικήτα Κακλαμάνη, για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση Σαμαρά

3 Νοεμβρίου 2011 – 14:15

Δήλωση-παρέμβαση του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτα Κακλαμάνη, για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση του προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά

 

«Σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς έδειξε γενναιότητα ψυχής και ανεδείχθη σε ηγέτη, ο οποίος, ενώ γνωρίζει ότι με την πρόταση που παρουσίασε, ενδεχομένως, να βλάπτεται τόσο ο ίδιος, όσο και η παράταξη του, σε ότι αφορά τις εκλογές -που θα έρθουν αργά ή γρήγορα- επέλεξε αντ’ αυτού το συμφέρον της Ελλάδας.

Μία Ελλάδα, την οποία ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός του Γιώργου Παπανδρέου την έφθασε στα όρια της χρεωκοπίας.

Αντίθετα, ακούγοντας την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα, αντιλήφτηκα ότι επιδιώκει, για μία ακόμη φορά, να κερδίσει χρόνο και πιθανόν να φτάσουμε στην ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, στη Βουλή, με τον ίδιο πρωθυπουργό.

Ο Αντώνης Σαμαράς, απόψε κιόλας, στη Βουλή, πρέπει να ξεκαθαρίσει στον κύριο αυτό ότι η πρόταση ισχύει μέχρι αύριο το βράδυ, που θα γνωρίζουμε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή.

Τα ενδεχόμενα είναι δύο: Να καταψηφιστεί ή να υπερψηφιστεί η κυβέρνηση από τη Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Στη πρώτη περίπτωση δεν χρειάζονται σχόλια.

Στη δεύτερη, όμως, αμέσως μετά από τη ψήφο εμπιστοσύνης, ο Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να υποβάλλει την παραίτησή του, ζητώντας τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης ευρείας αποδοχής.

Τότε και μόνο τότε θα έχει ισχύ η πραγματικά εθνική και υπερβατική πρόταση του Αντώνη Σαμαρά»