Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Εφημερίδα, Πολιτική, Συνεντεύξεις

«Ειδήσεις»

17 Σεπτεμβρίου 2017 – 14:13

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Ειδήσεις».

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Η εξέλιξη με την ” Εldorado ” πως αποδεικνύει ότι αυτή η κυβέρνηση είναι εναντίον των επενδύσεων, όπως υποστηρίζει το κόμμα σας;

«Το πρόβλημα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ότι δεν πιστεύει σε καμία επένδυση, γιατί πολύ απλά δεν περιλαμβάνονται στον αριστερό ιδεολογικό της χάρτη. Αφήστε την Eldorado και κοιτάξτε τι συμβαίνει στο Ελληνικό, που κοντεύει, επίσης, να τιναχτεί στον αέρα. Εδώ και ένα χρόνο έχει ψηφιστεί απ’ όλα τα κόμματα, ένα από τα μεγαλύτερα project στη χώρα κι ακόμη δεν έχει ”κουνηθεί φύλο”. Όπως λέει και ο Σαίξπηρ “οι παλιές αμαρτίες ρίχνουν μεγάλες σκιές”… Όσο και να προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να πείσει για το αντίθετο δεν μπορεί να το πετύχει. Διαψεύδεται από τη μία μέρα στην άλλη…»

Ήσασταν σε συνεννόηση με την εταιρία να βγει την επομένη της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και να καταγγείλει την κυβέρνηση; Αυτό τουλάχιστον υποστήριξαν κυβερνητικά στελέχη.

«Αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Πρόκειται για αριστερές φαντασιώσεις. Δεν τους βγήκε το αφήγημα της ΔΕΘ και αμέσως «”κατασκεύασαν” εχθρούς και σενάρια συνωμοσίας. Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του πρέπει να συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι -δυστυχώς- κυβερνούν την Ελλάδα. Και δεν είναι πια ούτε στον πρώτο, ούτε στον δεύτερο χρόνο αλλά έφτασαν τον τρίτο. Ο κ. Τσίπρας θέλει δεν θέλει πρέπει να αποδεχθεί ότι είναι ο μακροβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός και πρέπει να εφαρμόσει όσα υπέγραψε με τους άλλοτε «μισητούς» δανειστές. Η ΝΔ είναι υπέρ της επένδυσης αλλά σεβόμενη τόσο τους ελληνικούς, όσο και τους ευρωπαϊκούς νόμους. Αυτή είναι και η πάγια θέση μας για όλα τα καίρια ζητήματα…»

Πάντως αντίστοιχα προβλήματα με την ” Εldorado ” υπήρχαν και επί κυβέρνησης Σαμαρά.

«Πάμε, λοιπόν, τρία χρόνια πίσω. Τότε, που στις Σκουριές είχε ”κατασκηνώσει” όλος ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες του. Οι επιθέσεις που γίνονταν ήταν καθημερινές. Σήμερα, που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση οι αντιδράσεις στους δρόμους είναι μηδαμινές αλλά πλέον προέρχονται από τα υπουργικά γραφεία..».

Ανεξάρτητα με το θέμα της ” Εldorado ” κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας το τελευταίο διάστημα έχει κάνει εισπήδηση στην ατζέντα της ΝΔ. Μιλάει για επιχειρηματικότητα, επενδύσεις, θέσεις εργασίας και τη νέα γενιά. Υπάρχει ζήτημα με την στρατηγική σας;

«Ο κ. Τσίπρας έδωσε μια τρίωρη συνέντευξη στη ΔΕΘ, από την οποία δεν βγήκε ούτε μία είδηση… Τι είπε όμως; “Η ΝΔ κάνει αντιπολίτευση σε ένα κόμμα που σήμερα δεν υπάρχει!!! Ας εξηγήσει, λοιπόν, στους συντρόφους του τι ακριβώς εννοεί και στη συνέχεια, αν το επιθυμεί, ας διαβάσει τις πάγιες ιδεολογικές και πολιτικές μας θέσεις για τα θέματα που αναφέρετε, γιατί ούτε στην αντιγραφή δεν καταφέρνει…»

Τι να περιμένουμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ; Ξέρετε οι πολίτες θέλουν προτάσεις και λύσεις.

«Κι αυτά θα ακούσουν. Θα πει για όσα πρέπει να γίνουν και όχι όσα θέλουν να ακούσουν οι Έλληνες. Να για παράδειγμα, δεν θα μιμηθεί τον κ. Τσίπρα, που έλεγε ως αντιπολίτευση ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και στη φετινή ΔΕΘ είπε ότι δεν είναι και ο πιο άδικος φόρος! Επί ΝΔ ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί 30% μέσα σε 2 χρόνια, όπως έχει πει από πέρυσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως θα μειωθούν και οι υπόλοιποι φόροι. Θυμηθείτε, ότι το κάναμε και επί Σαμαρά με το ΦΠΑ και την εισφορά αλληλεγγύης, χωρίς καν να υπάρξει αντίδραση από την Τρόικα. Και ξέρετε, γιατί; Επειδή, η οικονομία είχε αρχίσει να αναπνέει, να δίνει σημάδια ζωής. Γιατί  οι επενδύσεις είχαν μπει στις ράγες και ήταν έτοιμες να ξεκινήσουν αλλά υπήρχαν οι προεδρικές εκλογές μπροστά…»

Η κυβέρνηση επιμένει πως θα κλείσει άμεσα την τρίτη αξιολόγηση και ότι τον Αύγουστο του 2018, θα βγει η χώρα από την επιτροπεία. Τι λέτε;

«Θα το ευχόμουν για το καλό της χώρας και των Ελλήνων, που έχουν υποφέρει πολλά από το 2010 ως σήμερα. Με φοβίζει το γεγονός όμως, ότι και οι προηγούμενες δύο αξιολογήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας κόστισαν δεκάδες δισεκατομμύρια. Ελπίζω να διαψευστώ αλλά και να ολοκληρωθεί η 3η αξιολόγηση δεν πιστεύω, ότι θα πάψουμε να βρισκόμαστε υπό επιτροπεία. Το ομολόγησε, πριν από μερικές μέρες, ο κ. Μοσκοβισί. Για να απελευθερωθούμε θα πρέπει να ξεπληρώσουμε το 75% των 240 δις, που έχουμε δανειστεί λόγω μνημονίων. Είναι αδύνατον να γίνει ως το 2018. Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας έχει δεσμεύσει τη χώρα για πολλά χρόνια κι αυτό ήταν πολιτικά ανέντιμο».

Η εκλογή νέας ηγεσίας στην κεντροαριστερά, επηρεάζει τη διεύρυνση του κόμματος σας προς το κέντρο; Και ακόμα περισσότερο μπορεί να αναχαιτίσει για παράδειγμα την αυτοδυναμία της ΝΔ;

«Για λόγους πολιτικής ευγενείας δεν επιθυμώ να κάνω πολλά σχόλια κατά τη διάρκεια της “εσωκομματικές” διαδικασίας. Επισημαίνω μόνο ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να ερίζουν 10 υποψήφιοι για την αρχηγία ενός κόμματος που δεν υπάρχει ούτε στα χαρτιά και δεν έχει καν ιδρυτική διακήρυξη… Ο λαός λέει “όποιος πονάει πάει στον γιατρό”. Η ΝΔ συνεχίζει το δρόμο της, κοιτώντας και προς τις δύο κατευθύνσεις σε επίπεδο κοινωνίας, αλλά το στοίχημα της αυτοδυναμίας θα κερδηθεί όταν πείσουμε τους μισούς από το 1 εκ. ψηφοφόρους, που μετακινήθηκαν πιο δεξιά, μετά από το 2009, να επιστρέψουν στις τάξεις μας. Αν κερδίσουμε αυτό το στοίχημα, θα φθάσουμε στην αυτοδυναμία»