Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Εφημερίδα, Πολιτική, Συνεντεύξεις

«KONTRANEWS»

17 Φεβρουαρίου 2018 – 23:21

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «KONTRANEWS».

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Πιστεύετε ότι το κόμμα σας έχει υποστεί πλήγμα μετά το σκάνδαλο της NOVARTIS;

 «Η ΝΔ εκπροσωπεί μία παράταξη με πολύ μεγάλη ιστορία. Αυτή την ιστορία ουδείς μπορεί να την παραχαράξει. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ, αφού προσπάθησαν ανεπιτυχώς να διασπάσουν την λαϊκή μας βάση, με αιχμή το «Μακεδονικό», πιστεύουν ότι θα το πετύχουν τώρα με τη θλιβερή ιστορία της Novartis. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: «όλα στο φως», εδώ και τώρα». Κι ενώ εμείς έχουμε αυτή τη θέση, θέλω να δω τι θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του κ. Καμμένου, ώστε να αποδείξει στην πράξη πόσο πιστεύει στη διαφάνεια. Υπενθυμίζω ότι έφθασε στη Βουλή με την ίδια διαδικασία (άρθρο 86 του Συντάγματος)»

Πολλοί ισχυρίζονται και με αφορμή τη διαγραφή Αντώναρου ότι άρχισαν τα όργανα στη Ν.Δ. Σας προβληματίζει κάτι;

«Τη συγκεκριμένη στιγμή και με βάση την παρούσα δικογραφία δεν συμφωνώ με τέτοιου είδους τοποθετήσεις (πχ κ. Αντώναρου). Λυπήθηκα για τη διαγραφή αλλά εκτιμώ ότι ήταν μονόδρομος. Προσωπικά θα δώσω μάχη για την παράταξή μου. Ουδέν πρόβλημα υπάρχει, η ενότητα της ΝΔ είναι “μπετόν”. Όσο πιο πολύ μας «χτυπούν» θεσμικοί και εξωθεσμικοί παράγοντες τόσο πιο πολύ μας χαλυβδώνουν και ενισχύουν την ενότητά μας…»

Πώς σχολιάζετε την υπόγεια κριτική που ασκείται στον Κώστα Καραμανλή για την πολιτική επί  κυβερνήσεων του στο θέμα της υγείας  και για τη σημερινή του σιωπή.

«Για την ψυχοσύνθεση του κάθε Έλληνα, το δύσκολο είναι να μην μιλάς. Ο Κώστας Καραμανλής μίλησε 2 φορές. Μία για να στηρίξει το «ΝΑΙ» στο αλήστου μνήμης δημοψήφισμα του ΣΥΡΙΖΑ και μία στο Συνέδριο μας για επιβεβαιώσει το αρραγές του κόμματος. Πράγματι επί ημερών του η δημόσια δαπάνη αυξήθηκε αλλά η ιδιωτική (αυτά δηλαδή που πληρώνουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες από την τσέπη τους) κρατήθηκε χαμηλά. Αυτό θα πει κοινωνική πολιτική. Σήμερα τι έχει συμβεί; Λόγω μνημονίων μειώθηκε η δημόσια δαπάνη και αυξήθηκε υπέρμετρα η ιδιωτική (συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα). Για αυτό το τεράστιο θέμα δεν μιλά κανείς… Την ηθική υπόσταση του Κ. Καραμανλή ουδείς αμφισβητεί και ουδείς μπορεί να αγγίξει. Γελώ με όσα γράφονται από κάποιες κατευθυνόμενες γραφίδες, που το μόνο τους απομένει είναι να ξεσπάσουν σε γοερό κλάμα «γιατί δεν μιλά»»

Εσείς προσωπικά τι περιμένετε τις επόμενες ημέρες σε σχέση με το σκάνδαλο για τα φάρμακα;

«Η διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση, παρόμοια με αυτή για τον κ. Παπαντωνίου, στόχο έχει να φθάσει η ημέρα των εκλογών και το θέμα να είναι υπό δικαστική διερεύνηση, σ’ ότι αφορά το «αδίκημα» του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και να κατηγορεί τη ΝΔ λέγοντας «μην μιλάτε, είστε υπόδικοι». Θα αποτύχουν, το εκλογικό ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, θα τις χάσουν τις εκλογές. Όποιος αποδεδειγμένα έφταιξε να τιμωρηθεί (μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν προκύπτει). Την παράταξη και το κόμμα ουδείς μπορεί να βλάψει»

Ζητούσατε επίμονα εκλογές. Εξακολουθείτε και τώρα;

«Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά και όχι μόνο για τις τελευταίες θλιβερές εξελίξεις. Δεν την εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση»

Η κυβέρνηση επιμένει στην καθαρή έξοδο ενώ υπάρχει η δυνατότητα για μια προληπτική πιστωτική γραμμή, ενναλακτική που προτείνει ο Κεντρικός Τραπεζίτης, Γιάννης Στουρνάρας. Πιστεύετε ότι η Ελληνική Οικονομία  θα αντέξει χωρίς έκτακτη χρηματοδότηση το ’19; Ποια είναι η θέση της Ν.Δ;

«Ακόμα και ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Τσακαλώτος χαμήλωσαν τον πήχη σε ότι αφορά την λεγόμενη «καθαρή έξοδο». Ομιλούν για συνεχιζόμενη εποπτεία… Όταν ο Λαός δει πχ την μείωση των συντάξεων (01-01-2019) ή την μείωση του αφορολόγητου (01-01-2020), ότι και να λέει ο κ. Τσίπρας θα το γράφει στα παλιά του τα παπούτσια. Με τέτοια υπερφορολόγηση και τέτοια τερατώδη πρωτογενή πλεονάσματα η οικονομία των αριθμών μπορεί και να αντέξει. Το ερώτημα που μπαίνει είναι αν θα αντέξει ο χειμαζόμενος Λαός… Έχουν να μας πουν κάτι για αυτό;»

Σωστά έχουμε αντιληφθεί ότι σας έχει ανατεθεί πρωταγωνιστικός επικοινωνιακός ρόλος για τα θέματα της Novartis και τα εθνικά θέματα (Σκοπιανό-Ελληνοτουρκικά);«Στην παράταξη αυτή βρίσκομαι από το 1964 (μαθητής στο γυμνασίου), όταν εντάχθηκα στη νεολαία της Ε.Ρ.Ε. και όπως καταλαβαίνετε δεν χρειάζεται να μου ανατεθεί κάποιος ρόλος. Εγώ είμαι για τα δύσκολα, ιδιαίτερα όταν βλέπω να προσπαθούν κάποιοι να πλήξουν την εικόνα του κόμματός μου. Χαίρομαι για τη στροφή του κ. Τσίπρα στο Σκοπιανό και την υιοθέτηση των θέσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη: Πρώτα η αλλαγή στο Σύνταγμα των Σκοπίων και μετά το όνομα… Σε ότι δε αφορά τις απαράδεκτες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, παρά τις επί μέρους διαφωνίες μας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, είμαστε εδώ για να οικοδομήσουμε μία ενιαία πατριωτική γραμμή»