Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Εφημερίδα, Πολιτική, Συνεντεύξεις

«Realnews»

7 Μαΐου 2017 – 16:52

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Realnews».

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Κύριε Κακλαμάνη η αξιολόγηση σε τεχνικό επίπεδο «έκλεισε» αλλά η ΝΔ επιμένει στο αίτημα για εκλογές…

«Η ΝΔ το αίτημά της για εκλογές δεν το συνέδεσε μόνο με την αξιολόγηση. Πάντοτε προβάλλαμε μια σειρά θεμάτων, όπως τα εθνικά θέματα, το προσφυγικό, θέματα Δημόσιας Τάξης, Υγείας, Παιδείας (γίνεται απίστευτη προσπάθεια αφελληνισμού της), ο χειρισμός των οποίων από την παρούσα κυβέρνηση δεν είναι απλώς ανεπιτυχής αλλά σε κάποιες περιπτώσεις έως επικίνδυνος. Το αίτημα λοιπόν για εκλογές, παραμένει επίκαιρο και αργά ή γρήγορα εκεί θα οδηγηθούμε. Βεβαίως πριν το κλείσιμο της 4ετίας…»

Και εσείς όμως εδώ και ένα χρόνο ζητούσατε να κλείσει η αξιολόγηση…

«Ο πολιτικός Φάουστ, που ονομάζεται Αλέξης Τσίπρας, αφού “πούλησε” την ψυχή του στους δανειστές και “μπήκε στην ποδιά” της κ. Μέρκελ, στο όνομα μιας “υπερήφανης” διαπραγμάτευσης κατόρθωσε να πετύχει (;) το κλείσιμο της αξιολόγησης με καθυστέρηση μηνών, με ένα λογαριασμό δυσβάσταχτο για την φτωχοποιημένη ελληνική κοινωνία. Αυτά βλέπετε, επισημαίναμε και -δυστυχώς για τον Λαό- επιβεβαιωθήκαμε. Από την άλλη πλευρά, η λεγόμενη “Ευρωπαϊκή Ένωση” και ιδιαίτερα οι υποτιθέμενοι ηγέτες της δεν έχουν πάρει “χαμπάρι” τι διεργασίες γίνονται στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Πανηγυρίζουν για το ότι θα εκλεγεί ο Μακρόν αντί να κλαίνε για το 40% της Λεπέν… Η ΝΔ οφείλει, μέσα από την σταθερή φιλοευρωπαϊκή της γραμμή, να αρχίσει να ρωτά “για ποια Ευρώπη μιλάμε” και κυρίως “τι Ευρώπη θέλουμε”»

Ο κυβερνητικός συνασπισμός εμφανίζεται ιδιαίτερα ανθεκτικός αφού δεν αναμένονται διαρροές στην ψηφοφορία για τα μέτρα σε αντίθεση με προηγούμενες κυβερνήσεις. Τι λέτε;

«Άλλα πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ της πλατείας (Κουμουνδούρου) η οποία όμως δεν ψηφίζει στη Βουλή και άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ του Κολωνακίου και του Μεγάρου (Μαξίμου), που ψηφίζει στη Βουλή. Άρα…»

Η κυβέρνηση θα φέρει ξεχωριστά τα μέτρα και τα αντίμετρα σε μια προσπάθεια να εκθέσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τη ΝΔ να έχει ξεκαθαρίσει ήδη ότι θα καταψηφίσει. Τα αντίμετρα όμως μπορεί να περιλαμβάνουν την μείωση του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ, που και εσείς έχετε εξαγγείλει. Αυτό δεν προκαλεί πρόβλημα;

«Η ΝΔ τον Αύγουστο του 2015 -όταν κινδύνευε η παραμονή μας όχι στην Ευρωζώνη αλλά στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξαιτίας της “Βαρουφακειάδας”, με πλήρη, όμως, στήριξη από τον κ. Τσίπρα- έπραξε το εθνικό της χρέος σε βάρος του κομματικού της οφέλους. Μιλούν για πλεόνασμα 3,9% (υπαρκτό), που το έχουν “κλέψει” από τον Λαό μέσω της υπερφορολόγησης και της στάσης πληρωμών. Ας πληρώσουν πρώτα αυτά που χρωστούν στους Έλληνες και στη συνέχεια θα μιλήσουμε για τα “αντίμετρα”. Η απάντησή μας είναι όχι…»

Η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην σύσταση εξεταστικών επιτροπών τόσο για τα εξοπλιστικά όσο και για την υγεία. Ανησυχείτε ειδικά για περιόδους όπου θήτευσαν γαλάζια στελέχη με τα όσα διαρρέουν και κυβερνητικά στελέχη;

«Ανυπομονώ για τη στιγμή που θα κληθώ να παραστώ στην εξεταστική για την Υγεία (ελπίζω να μην με ξεχάσουν). Για μένα είναι σημαντική ευκαιρία να παρουσιάσω το έργο μου, ως υπουργός της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή»

Η ΝΔ κάνει συνεχώς ανοίγματα προς το κέντρο; Μπορεί μελλοντικά να υπάρξει πρόβλημα από τα δεξιά;

«Το έχω πει πολλές φορές και το επαναλαμβάνω άλλη μία. Το βασικό μας πρόβλημα δεν είναι τόσο η διεύρυνση προς το κέντρο, όσο να φέρουμε ξανά στη ΝΔ, τη μεγάλη Δημοκρατική Πατριωτική Δεξιά παράταξη του τόπου, το 1 εκ. των ψηφοφόρων, που από το 2009 έως το 2015 είτε πήγαν στις παρυφές της δεξιάς, είτε δεν ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές. Αυτός πρέπει να είναι ο κύριος στρατηγικός στόχος μας»

Αύριο, Δευτέρα θα είστε στην Θεσσαλονίκη και θα παρουσιάσετε το βιβλίο που αναφέρεται στα οικονομικά δεδομένα από το 2000 έως το 2015. Το παρόν θα δώσει και ο Κώστας Καραμανλής. Υπάρχει κινητικότητα το τελευταίο διάστημα από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού, ειδικά μετά την αθώωση όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση Βατοπεδίου;

«Αν εννοείται κινητικότητα, ότι θα πρέπει να αποκαλυφθεί επιτέλους η αλήθεια για το ποιοι ήταν οι πραγματικοί υπεύθυνοι, που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια, ναι υπάρχει κινητικότητα. Δεν πρέπει να αποκαλυφθούν οι ευθύνες του «εκσυγχρονιστή» κ. Σημίτη; Του Γιώργου Παπανδρέου; Του κ. Παπακωνσταντίνου και του υφισταμένου του, κ. Γεωργίου, οι οποίοι αλλοίωσαν το έλλειμα, για να έρθει το ΔΝΤ για πρώτη φορά στην ιστορία του, στην Ευρώπη; Έχει όμως, μόνο αυτό τον σκοπό και δεν υπάρχουν άλλες ερμηνείες. Ο Κώστας Καραμανλής από το 2009 ως σήμερα απέδειξε, ότι είναι αληθινός θεματοφύλακας της ενότητας της ΝΔ. Το ίδιο ισχύει και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είναι αδιαμφισβήτητος αρχηγός της ΝΔ…»

Μάλιστα πριν από λίγες μέρες υπήρξε και συνάντηση Μητσοτάκη – Καραμανλή…

«Ήταν απλώς η επιβεβαίωση, ότι η ΝΔ θα συνεχίσει τη πορεία της ενωμένη και πιστά προσηλωμένη στις θέσεις και αξίες, οι οποίες τη κράτησαν όρθια μέχρι τώρα. Θέσεις και αξίες, που καθορίζονται από τη ιδρυτική διακήρυξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή… Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, αφού, ευτυχώς, σε αυτή τη χώρα τις κυβερνήσεις τις εκλέγει ο Λαός και όχι οι επιχειρηματίες…»