Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Βουλή, Βουλή, Δελτία Τύπου, Ερωτήσεις, Πολιτική

Επανεξετάζει το υπουργείο Παιδείας το ζήτημα της κατάργησης του “Επιταφίου” του Περικλή

31 Ιανουαρίου 2017 – 13:38

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ν. Κακλαμάνης: «Επανεξετάζει το Υπουργείο Παιδείας το ζήτημα της κατάργησης της διδασκαλίας του “Επιταφίου” του Περικλή»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει η διδασκαλία του «Επιταφίου» του Περικλή στη Γ’ Λυκείου, αφήνει ο Υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, όπως προκύπτει από την απάντησή του σε ερώτηση του Βουλευτή Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γαβρόγλου ξεκαθαρίζει πως «το αίτημα επαναφοράς της διδασκαλίας του μαθήματος του “Επιταφίου” από την Ιστορία του Θουκυδίδη επανεξετάζεται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.)», το οποίο είναι αρμόδιο για να γνωμοδοτεί ή να εισηγείται, ύστερα από σχετικό ερώτημα του ΥΠΠΕΘ ή αυτεπαγγέλτως για θέματα που αφορούν τα προγράμματα σπουδών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα σχολικά βιβλία και τα λοιπά διδακτικά μέσα.

Μετά την απάντηση του Υπουργού Παιδείας ο Ν. Κακλαμάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο νέος Υπουργός μετά την ερώτησή μου ουσιαστικά αναγνωρίζει και διορθώνει μία λάθος απόφαση προγενέστερης ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, η οποία δικαίως είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κόλπους της δευτεροβάθμιας αλλά και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης»

Διαβάστε εδώ την ερώτηση του Νικήτα Κακλαμάνη.

Διαβάστε εδώ την απάντηση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.