Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Facebook-Twitter, Αυτοδιοίκηση, Εκλογές 2014

Το βιβλίο δεν είναι μόνο έργο πολιτισμού αλλά και δημιούργημα ζωής

23 Απριλίου 2014 – 22:49
Σήμερα είναι η παγκόσμια μέρα βιβλίου και είναι αλήθεια πως με ένα βιβλίο ταξιδεύεις, ενημερώνεσαι, ερωτεύεσαι και κυρίως πλάθεις κόσμους, όμορφους και φανταστικούς, διαφορετικούς από αυτούς που ζούμε. Με ένα βιβλίο ξεφεύγουμε και ξεχνιόμαστε από τις καθημερινές δυσκολίες. Γι΄ αυτό πιστεύω, ότι το βιβλίο δεν είναι μόνο έργο πολιτισμού αλλά και δημιούργημα ζωής.

Με τις σκέψεις αυτές, πρόσφατα καταψήφισα το άρθρο που οδηγεί  σε θάνατο την ελληνική λογοτεχνία και το ελληνικό βιβλίο.  Σε αυτή τη θέση παραμένω σταθερός. Πιστεύω όμως ότι και ο Δήμος των Αθηναίων, πρέπει να υλοποιήσει δράσεις για την στήριξη του ελληνικού βιβλίου, όπως αυτές που προτείνουμε και σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε, ως νέα δημοτική αρχή:

– Θέσπιση πανευρωπαϊκού βραβείου διηγήματος με θέμα την Αθήνα (σε συνεργασία με τα μορφωτικά ινστιτούτα των πρεσβειών – Γαλλικό ινστιτούτο, Γκαίτε, Θερβάντες, κλπ.), με τη  συμμετοχή ελλήνων και ξένων συγγραφέων στην κριτική επιτροπή.

– Υλοποίηση δράσεων φιλαναγνωσίας, με την ενίσχυση των προσπαθειών για τοποθέτηση κινητών βιβλιοθηκών στις γειτονιές της Αθήνας και τη συνεργασία εκδοτών. Ταυτόχρονα, οργανώνουμε δράσεις όπως «Οι συγγραφείς στις γειτονιές της Αθήνας», όπου διακεκριμένοι αλλά και νέοι συγγραφείς παρουσιάζουν τα βιβλία τους και συνομιλούν με τους πολίτες

– Εκδίδουμε, με βάση το αρχειακό υλικό που διαθέτει ο Δήμος, ιστορικά και πολιτιστικά λευκώματα για την πόλη μας σε συμπαραγωγή με εκδότες και φορείς

–  Οργανώνουμε σε συνεργασία με τα μεγάλα βιβλιοπωλεία την εβδομάδα «Όλη η πόλη ένα βιβλίο» με θεματικές αναφορές στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία, στη λογοτεχνία του μεσοπολέμου κλπ.

– Διοργανώνουμε στην Τεχνόπολη, το Φεστιβάλ βιβλίου με ειδικά θέματα καθώς και πανευρωπαϊκό συνέδριο αναφορικά με το βιβλίο, το διαδίκτυο και τη φιλαναγνωσία, σε συνεργασία με την αρμόδια Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλους φορείς.

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.