Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Αθήνα Πόλη Ζωής, Αυτοδιοίκηση, Δελτία Τύπου

Καθυστέρηση τοποθέτησης, στην πλατεία Κοτζιά, του «Έφιππου Ανδριάντα» του Μεγ. Αλεξάνδρου

19 Απριλίου 2011 – 16:14

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Με αφορμή την καθυστέρηση, από την νέα δημοτική αρχή, της τοποθέτησης, στην πλατεία Κοτζιά, του «Έφιππου Ανδριάντα» του Μεγ. Αλεξάνδρου, που αποτελεί δωρεά του σπουδαίου Έλληνα γλύπτη, Γιάννη Παππά, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αδυναμία του κ. Γιώργου Καμίνη, στους πρώτους μήνες της θητείας του στον δημαρχιακό θώκο, να διαχειριστεί κρίσεις (Υπατία, συμβασιούχοι) είναι γνωστή σε όλους.

Επίσης γνωστή είναι και η ηθελημένη κωλυσιεργία του νέου δημάρχου να πάρει θέση σε φλέγοντα ζητήματα της Αθήνας (Διπλή Ανάπλαση, Τζαμί).

Αυτό, όμως, που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι η παντελής ανικανότητα της νέας δημοτικής αρχής να χειριστεί ακόμα και απλά θέματα, όπως η περίπτωση της τοποθέτησης του «Έφιππου Ανδριάντα» του Μεγ. Αλεξάνδρου, στην πλατεία Κοτζιά.

Χωρίς ουσιαστική δικαιολογία, ο κ. Καμίνης και οι συνεργάτες του έχουν αναβάλει, ήδη, δύο φορές, στην αρμόδια Επιτροπή του Δήμου τη συζήτηση και την τελική έγκριση της τοποθέτησης του έργου, με κίνδυνο η πόλη μας να κινδυνεύει να χάσει το έργο του διάσημου Έλληνα γλύπτη Γιάννη Παππά, καθώς ο υιός του, Αλ. Παππάς, ενδεχομένως να το δωρίσει στο Μουσείο Μπενάκη, όπου και φυλάσσεται μέχρι σήμερα.

Η απόφαση για την τοποθέτηση του ανδριάντα είχε ληφθεί με γνώμονα το σεβασμό στο πρόσωπο του περίφημου γλύπτη και στην ιστορία του Μεγ. Αλεξάνδρου.

Εάν ο κ. Καμίνης έχει διαφορετική άποψη για την ιστορία και την παγκοσμιότητα του ρόλου του Μεγ. Αλεξάνδρου θα παρακαλούσα να ενημερώσει σχετικά τον Ελληνικό λαό».

Σας επισυνάπτουμε εδώ, τη σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης, προς τον δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη, καθώς και μια φωτογραφία του εν λόγω ανδριάντα του Μεγ. Αλεξάνδρου.

 

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.