Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Αυτοδιοίκηση, Δελτία Τύπου, Εκλογές 2014, Νικήτας Κακλαμάνης

Ανοιχτή επιστολή στις Αθηναίες και στους Αθηναίους

16 Μαΐου 2014 – 22:46

Αθηναία, Αθηναίε,

Σε λίγες ώρες θα ψηφίσεις αυτόν που θα σε εκπροσωπήσει καλύτερα τα επόμενα 5 χρόνια, στην πόλη που ζεις κι αναπνέεις. Στην Αθήνα μας.

Είναι μία σημαντική και κρίσιμη απόφαση. Είναι όμως και η μεγάλη ευκαιρία για να στείλεις ένα δυνατό μήνυμα. Ένα μήνυμα, ότι ο λαός της Αθήνας έχει τη γνώση και την εμπειρία, για να επιλέξει τον πιο κατάλληλο.

Φίλες και φίλοι μου,

εικοσιπέντε ολόκληρα χρόνια με έχετε τιμήσει με την εμπιστοσύνη  σας. Έτσι είχα την ευκαιρία να δουλέψω για σας  τόσο ως βουλευτής και ευρωβουλευτής, όσο και ως υπουργός Υγείας και τελικά Δήμαρχος.

Το 2010 διαπιστώσατε ότι έκανα λάθη και δε μου δώσατε το δικαίωμα να συνεχίσω τη δουλειά  μου στην πόλη. Σωστά ίσως, αφού μπορεί να δούλεψα σκληρά και να παρέδωσα έργο, αλλά δεν σας το έδειξα στις πραγματικές του διαστάσεις.

Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Το μέλλον είναι μπροστά. Γνωρίζω, ότι ο δρόμος  θα είναι δύσκολος, αφού η Αθήνα μας ήταν η πρώτη που δέχθηκε την επίθεση από τον «τυφώνα» της κρίσης.

Το ευτύχημα ήταν, ότι ως το 2010 είχαμε φροντίσει να την προετοιμάσουμε και άντεξε στο «χτύπημα». Το δυστύχημα αντίθετα όμως, ήταν ότι  δεν έγινε τίποτε περισσότερο.

Λαέ της Αθήνας,

η πόλη μας τα τελευταία 3,5 χρόνια ακολούθησε τη πορεία την οποία διέγραψε η χώρα υπό τις εντολές της τρόικας και της παράδοσης, που έγινε από τη συγκυβέρνηση των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, με τον κ. Καμίνη να αναλαμβάνει ρόλο διεκπεραιωτή.

Όπου κι αν περπατήσεις,  στο κέντρο της και στις γειτονιές της,  βλέπεις παντού λουκέτα και κατεβασμένα ρολά. Βλέπεις , ανθρώπους  να μη χαμογελούν πια.

Βλέπεις την οργή, τη δίψα για την εκδίκηση στα μάτια όλων, για να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη στο έγκλημα, που διαπράττεται καθημερινά από το 2010 στη πατρίδα μας.

Γιατί αυτό που έχει πληγεί περισσότερο σε κάθε Έλληνα, σε κάθε Αθηναία και Αθηναίο είναι η υπερηφάνεια. Για να την κερδίσουμε όλοι μαζί ξανά θα πρέπει πρώτα να αναλογιστούμε τι θα κάνουμε.  Όχι να ξεσπάσουμε ακραία και εκδικητικά στην κάλπη.

Να σκεφτούμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τούτα τα χώματα και τη Δημοκρατία. Ότι γουστάρουν την πόλη τους και έχουν μάθει να απαιτούν και όχι να επαιτούν. Αυτά είναι και τα δικά μου πιστεύω για όσους με γνωρίζετε εδώ και πέντε δεκαετίες.

Από τότε δηλαδή που, μικρό παιδί ακόμη, γινόμουν μέλος της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης την οποία ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και συνέχισε με τις ίδιες αρχές και θέσεις ως το 2009, ο Κώστας Καραμανλής.

Για όλα αυτά, λοιπόν, σκέψου και στείλε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Για να γίνει και πάλι η Αθήνα μας, Πόλη της Ζωής μας…

Φιλικά,

Νικήτας

 

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.