Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Αθήνα Πόλη Ζωής, Αυτοδιοίκηση, Δελτία Τύπου

Η αλήθεια για την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα

10 Οκτωβρίου 2013 – 17:22

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

«Η αλήθεια για την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα» 

Για το θέμα της πλατείας του Αγίου Παντελεήμονα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επί δημαρχίας μου (2009), κατόπιν συνεννόησης με την τότε υπουργό κ. Μπιρμπίλη, το ΥΠΕΚΑ ανέλαβε την ευθύνη και ανάπλαση τεσσάρων (4) πλατειών στο κέντρο της Αθήνας (Πλατεία Θεάτρου, Αγίου Παντελεήμονα,  Αττικής και Αγίου Νικολάου), με σκοπό την κοινωνική και οικονομική αναβάθμιση του. Η συμφωνία αφορούσε τη εν συνεχεία ένταξη των έργων-πλατειών στο ΕΣΠΑ.

Σε ότι αφορά τις πλατείες Αγίου Παντελεήμονα και Αττικής που αποτελούν ενιαίο έργο ύψους 8 εκ. ευρώ, έστω και με διετή καθυστέρηση (30 Νοεμβρίου 2011), η Περιφέρεια Αττικής έδωσε άδεια δημοπράτησης, αφού η μελέτη είχε εγκριθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων.

Το ενιαίο αυτό έργο (πλατεία Αγίου Παντελεήμονα και πλατεία Αττικής), που θα άλλαζε την εικόνα στην πολύπαθη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, απεντάχθη από το Π.Ε.Π. (Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα) Αττικής.

Η απένταξη του έργου έγινε διότι «εκοιμήθη» τόσο το ΥΠΕΚΑ (το οποίο δεν έκανε την μελέτη) όσο και ο Δήμος Αθηναίων (που δεν «ενόχλησε» το ΥΠΕΚΑ για την καθυστέρηση). Αποτέλεσμα; Χάθηκαν οι ημερομηνίες και το έργο απεντάχθη από το ΕΣΠΑ.

Το θέμα είχα θίξει, με ερώτησή μου προς το ΥΠΕΚΑ, στις 6 Ιουνίου 2013 (αρ. Πρωτοκόλλου 11514), στην οποία μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει απάντηση.

Η θέση μας, ως παράταξη, για να δοθεί λύση στο θέμα είναι ξεκάθαρη: Να ενταχθεί η πλήρης (και όχι η σημειακή) ανάπλαση της πλατείας του Αγίου Παντελεήμονα στο ΕΣΠΑ του Δήμου Αθηναίων, με ανοιχτό χώρο αθλοπαιδιών. Τα χρήματα υπάρχουν. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να μην «κοιμηθούν» πάλι οι εμπλεκόμενες πλευρές»

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.