Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Αθήνα Πόλη Ζωής, Αυτοδιοίκηση, Δελτία Τύπου, Κεντρικό Θέμα

Κακοδιοίκηση στο Ληξιαρχείο του Δήμου Αθηναίων

7 Ιανουαρίου 2014 – 14:27

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ν. Κακλαμάνης: «Κακοδιοίκηση στο Ληξιαρχείο του Δήμου Αθηναίων»

Με αφορμή το πόρισμα του ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) στο Ληξιαρχείο Αθηνών, σχετικά με τη νομιμότητα της διαδικασίας καταχώρισης ληξιαρχικών πράξεων γέννησης κατά τα έτη 2011-2013, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στις 22 Οκτωβρίου 2013, λόγω του σκανδάλου που είχε ξεσπάσει στο Ληξιαρχείο του Δήμου Αθηναίων, είχα δηλώσει:

«Κατά την πάγια τακτική του ο δήμαρχος Αθηναίων αποποιήθηκε των ευθυνών του για τα όσα συνέβαιναν, τα τελευταία χρόνια, επί θητείας του, στο Ληξιαρχείο του δήμου. Αφού επί τέσσερις ολόκληρες ημέρες, τόσο ο ίδιος όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Παναγιώτης Μπέης, «παρέλασαν» κυριολεκτικά στα ΜΜΕ, διαβεβαιώνοντας τον ελληνικό λαό, ότι τα πάντα λειτουργούν άψογα, μόλις ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, «άδειασε» το Δήμο Αθηναίων, αναφέροντας: «επειδή από το δήμο λένε ότι όλα πήγαιναν καλά, θα γίνει ΕΔΕ και θα παραπεμφθεί το θέμα στη Δικαιοσύνη, για να βρεθούν οι υπεύθυνοι».

Παράλληλα, όπως προκύπτει από τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, δεν βρέθηκε αντίστοιχη περίπτωση ανομίας στο Ληξιαρχείο, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής (2008-2010).

Αντίθετα, τα σημαντικά στοιχεία κακοδιοίκησης, που ανέδειξε ο έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) στο Ληξιαρχείο Αθηνών, έφεραν στην επιφάνεια άλλο ένα «διαμάντι» της «χρηστής» διαχείρισης του Δήμου Αθηναίων από τη νυν δημοτική αρχή του κ. Γ. Καμίνη…

Όπως λέει άλλωστε και θυμόσοφος λαός, ‘’όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα…’’»

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.