Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Αθήνα Πόλη Ζωής, Αυτοδιοίκηση, Δελτία Τύπου, Εκλογές 2014, Νικήτας Κακλαμάνης

Προτάσεις για την αγορά ακινήτων στην Αθήνα

11 Απριλίου 2014 – 12:52

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρεις προτάσεις, προκειμένου να κινηθεί ξανά η αγορά ακινήτων στην Αθήνα, κατέθεσε, σε χθεσινή εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (Π.ΟΜ.ΙΔ.Α.), ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης.

Συγκεκριμένα, ο Ν. Κακλαμάνης ανέφερε:

– Προκειμένου να ανοίξουν εμπορικά καταστήματα, τα οποία κατά μέσο όρο έχουν μείνει ξενοίκιαστα για 3 χρόνια, ο Δήμος Αθηναίων θα απαλλάσσει, για κάποιο χρονικό διάστημα, από τα δημοτικά τέλη τους επιχειρηματίες.

– Προκειμένου να εγκατασταθούν νέα ζευγάρια σε ξενοίκιαστα, για μία τριετία τουλάχιστον, διαμερίσματα στην πρωτεύουσα,  δεν θα υποχρεώνονται να καταβάλλουν δημοτικά τέλη.

– Προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο των βανδαλισμών, είτε αφορά σε μαγαζιά, είτε σε σπίτια, να μετατραπεί το αδίκημα σε ιδιώνυμο κακούργημα.

Παράλληλα, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων υπενθύμισε τη στενή συνεργασία, που είχε με την Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. επί της δημαρχιακής του θητείας, στηρίζοντας την έμπρακτα με μέτρα, όπως:

α) «Πάγωμα» των δημοτικών τελών για μία 4ετία.

β) Απαλλαγή για 2 χρόνια από τα δημοτικά τέλη όσων επιχειρήσεις υπέστησαν μεγάλες καταστροφές τον Δεκέμβριο του 2008.

γ) Απαλλαγή τελείως από τα δημοτικά τέλη πολύτεκνων και τρίτεκνων.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε από τη διοίκηση της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α να του καταθέσουν πρόταση, σχετικά με το θέμα των χρήσεων γης, που, όπως είπε, μπορεί να δώσει υπεραξία στα ακίνητα τους αλλά μπορεί και να τους αφανίσει.

«Προσέξτε, γιατί νομίζω ότι αυτός θα είναι ο Δούρειος Ίππος, που κρύβονται από πίσω του μεγάλα παιχνίδια του real estate. Κάτι τέτοιο συνέβη σε περιοχές της Αθήνας και το 2008, επί δημαρχίας μου δηλαδή, ώστε να πέσουν οι τιμές και να αγοράσουν συγκεκριμένα συμφέροντα», δήλωσε σχετικά ο Ν. Κακλαμάνης.

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.