Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Αθήνα Πόλη Ζωής, Αυτοδιοίκηση, Δελτία Τύπου

“Τουριστικός οδηγός”-Καμίνη αντί για πεπραγμένα

10 Φεβρουαρίου 2014 – 18:20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Τουριστικός οδηγός»-Καμίνη αντί για πεπραγμένα!

Χρειάστηκε να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης, προκειμένου ο κ. Καμίνης να υποχρεωθεί να κάνει απολογισμό πεπραγμένων της νυν δημοτικής αρχής.

Έτσι προφανώς θεωρεί, ότι θα αποφύγει τις νομικές συνέπειες, που προκύπτουν από την «αμέλεια» του…

Επισημαίνουμε, ότι ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 217) ορίζει ρητά και κατηγορηματικά πως η εκάστοτε δημοτική αρχή οφείλει να πραγματοποιεί ετήσιο απολογισμό.Αυτό όμως, δεν συνέβη στον δήμο της Αθήνας τη τελευταία τριετία!

Ο λόγος, που ο κ. Καμίνης απέφευγε τον απολογισμό των πεπραγμένων; Απλά, δεν υπήρχαν πεπραγμένα! Τρανή απόδειξη το φυλλάδιο, που μοίρασε και αναφερόταν στα «πεπραγμένα» της θητείας του. Ακόμη και οι «εικαστικές φωτογραφίες», που περιείχε ουδεμία σχέση έχουν με απολογισμό έργου.

Είναι ενδεικτικό, ότι στην αποστροφή του λόγου του, ο Νικήτας Κακλαμάνης χαρακτήρισε το συγκεκριμένο φυλλάδιο ως «τουριστικό οδηγό της Αθήνας» και όχι απολογισμό έργου, όπως έπρεπε να είναι.

Πραγματικά, είναι εκπληκτικό, ότι μετά από 3,5 χρόνια, η δημοτική αρχή του κ. Καμίνη δεν έχει παρουσιάσει, έστω μία φωτογραφία ενός έργου στην Αθήνα (π.χ. τη δημιουργία ενός νέου πάρκου, μίας νέας πλατείας, την κατασκευή ενός παιδικού σταθμού κ.λ.π). Από την άλλη πλευρά βέβαια υπάρχει και λογική. Δεν υπάρχει απλά έργο…

Στο φυλλάδιο του υποτιθέμενου απολογισμού πεπραγμένων μπορεί να μετρήσει κανείς περισσότερα από 50 «θα»(!) αλλά και 19 «για πρώτη φορά» (!). Η μοναδική αλήθεια είναι ότι όσα αναφέρει, ο κ. Καμίνης ως γενόμενα για «πρώτη φορά», αγνοεί ότι έχουν γίνει στην πρωτεύουσα κατ’ επανάληψη!

Αντίθετα, αυτά, που έχουν γίνει για «πρώτη φορά» από το 2011 ως σήμερα, είναι μία σειρά σκανδάλων. Όπως: το σκάνδαλο στον ΚΥΑΔΑ, το σκάνδαλο με την υπόθεση του Ληξιαρχείου, το σκάνδαλο με την ελεγχόμενη στάθμευση, το σκάνδαλο της παράνομης κατάτμησης έργων, τον υποβιβασμό της πιστοληπτικής ικανότητας του δήμου στην κατηγορία “σκουπίδια” από τον οίκο Moody’s, όταν είχε παραδοθεί στην κορυφή κ.α.

Επίσης, για πρώτη φορά μία δημοτική αρχή κατέγραψε δεκατέσσερις (14) αποχωρήσεις δημοτικών της και διαμερισματικών της συμβούλων! Αποχωρήσεις, οι οποίες συνοδεύτηκαν από βαρύτατες καταγγελίες για αδιαφάνεια, έλλειψη δημοκρατίας αλλά και υπαινιγμούς για σκάνδαλα.

Δυστυχώς, για τις Αθηναίες και τους Αθηναίους αυτά είναι τα πεπραγμένα της θητείας του κ. Καμίνη. Μηδέν έργο, την ώρα μηδέν για την Αθήνα.

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.