Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Εκλογές 2015, Πολιτική, Συνεντεύξεις, Τηλεόραση

“ACTION 24»

7 Ιανουαρίου 2015 – 23:00

Παρακολουθήστε τον Νικήτα Κακλαμάνη στον τηλεοπτικό σταθμό “ACTION 24», με την Μαριάννα Πυργιώτη και την Μαρία Νταλιάνη.

Σημεία της συνέντευξης:

ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ

«Αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι ένα συστατικό του «δεξιά» -«αριστερά» είναι η οικονομία, υπάρχει κι ένα άλλο συστατικό, που είναι ένα γκρουπ θεμάτων, το οποίο κακώς δεν έχει μπει στη συζήτηση…  Δεν υπάρχουν  δεξιά ή αριστερά θέματα, στην εξωτερική πολιτική; Ένα παράδειγμα είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει λόγο για έξοδο από το ΝΑΤΟ… Τα θέματα εσωτερικής ασφάλειας; Από την 1 Ιουνίου του 2012 και δεν έχει αλλάξει, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι ισχύουν τα περί αφοπλισμού της αστυνομίας. Η μεταναστευτική πολιτική επίσης.; Αποτελεί καθαρά ιδεολογικό θέμα. Οι εκλογές, λοιπόν,  θα  διεξαχθούν με δίλλημα όχι εμφυλιοπολεμικό αλλά σίγουρα με διαφορετικού είδους κριτήρια»

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

«Η ΝΔ καταδίκασε απόλυτα ότι έγινε στο Παρίσι. Ο ΣΥΡΙΖΑ ας δούμε τι καταδίκασε  και όχι μόνο με λόγια…  Εδώ, δεν είπε ένα μπράβο στην Ελληνική Αστυνομία, που συνέλαβε τον Ξηρό… Γενικά, αν αυτοί οι τύποι πιστεύουν, ότι θα βάλουν φίμωτρο στην ελευθεροτυπία και στους δημοσιογράφους, γιατί υπήρξε κι’ απειλή προς τους Έλληνες δημοσιογράφους, με μία σφαίρα στο στόμα για να μη μιλούν και μία σφαίρα στο χέρι για να μη γραφούν, δεν πρόκειται να το πετύχουν. Θυμίζω όμως, ότι τον Φεβρουάριο του 2008,  η «Αυγή» είχε εκδώσει ημερολόγιο, που έδειχνε τα επεισόδια τότε στην Αθήνα και είχε τίτλο «Καραμανλής ή Χάος = Χάος. Κι’ αυτό μορφή τρομοκρατίας ήταν. Δεν έχει σημασία που δεν σκότωσαν κάποιοι κάποιους…. Τιμήθηκε η μνήμη του Γρηγορόπουλου, με την Αθήνα να καίγεται. Τονίζω, ότι το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει για τη τρομοκρατία: «Αλληλεγγύη με τον τρίτο κόσμο, με τον οποίο το σύνορο μας είναι η Μεσόγειος όπου χρειάζονται «γέφυρες» και μία νέα μεταναστευτική πολιτική και όχι τα «τείχη» μίας Ευρώπης—φρούριο. Και γι’ αυτούς τους λόγους είμαστε αντίθετοι με κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στον λεγόμενο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» που χρησιμοποιείται για τον στρατιωτικό έλεγχο ολόκληρων περιοχών του πλανήτη των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών. Είναι δυνατόν,  να είναι αυτή η θέση εν δυνάμει κυβερνώντος κόμματος;  Ο Θεός να μας φυλάξει. Ο κόσμος, οι Έλληνες πρέπει να μάθουν αυτές τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ… Σε συνδυασμό δε,  με τον αφοπλισμό της αστυνομίας, που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα υπάρχει στις συγκεντρώσεις και στις διαδηλώσεις,  θα δούμε σουρεαλιστικές στιγμές. Δηλαδή, όταν κατά την αστυνόμευση, κάποιοι αρχίζουν να καίνε, να σπάνε και να πετούν μολότοφ,  τι θα γίνεται; Θα δίνεται από ένα τριαντάφυλλο σε κάθε άνδρα των ΜΑΤ για να τους αντιμετωπίσει;  Τον Δεκέμβριο του 2008,  ο νυν αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας δεν είχε πει έστω μία λέξη καταδίκης για τα επεισόδια στην Αθήνα. Αν είναι δυνατόν, τα έκτροπα εκείνης της εποχής να χαρακτηρίζονται παλλαϊκή αντίδραση. Ευτυχώς, που τότε αρμόδιος υπουργός ήταν ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος»

ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ» ΚΑΙ ΤΟ 1ΕΚ ΤΩΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ

«Ενοχλήθηκα με τη φράση του κ. Τσίπρα στη «Corriere De La Sera»: “Η δική μου Ελλάδα”. Τι είναι, δηλαδή, η Ελλάδα αντικείμενο και έβαλε το κτητικό «μου»; Ας πει ότι πρόκειται για την Ελλάδα, που οραματίζεται μέσα στην Ευρώπη.  Δεν το είπε…»

«Εγώ, θέλω να απευθυνθώ στο 1εκ Ελλήνων και Ελληνίδων, που ανάμεσα στον Οκτώβριο του 2009 και των Ευρωεκλογών του 2014,  εγκατέλειψαν τη παράταξη μου. Κάτι για το οποίο κακώς το κόμμα μου δεν ασχολήθηκε ποτέ και δεν διερωτήθηκε γιατί συνέβη αυτό. Τους λέω, λοιπόν, το εξής: Να θυμηθούν τον κ. Τσίπρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ,  με την αριστερή υψωμένη γροθιά να λέει,  ότι η Ελλάδα ψηφίζει αριστερά… Σε αυτές τις εκλογές, το δίλλημα δεν θα είναι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ή  ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ αλλά να ψηφίσουμε ευρωπαϊκά, να ψηφίσουμε εθνικά, να ψηφίσουμε πατριωτικά, να ψηφίσουμε δημοκρατικά με τη συμμετοχή και των 18αρηδωνκαι να μην έχει κανείς αυταπάτες…»

 

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.