Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Βουλή, Βουλή, Δελτία Τύπου, Ερωτήσεις, Πολιτική

«Αναπάντητα τα ερωτήματα για την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στον Τουρισμού»

5 Σεπτεμβρίου 2014 – 13:04

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ν. Κακλαμάνης: «Αναπάντητα τα ερωτήματα για την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στον Τουρισμού»

Στις 23 Ιουλίου κατέθεσα ερώτηση προς την υπουργό Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γιάννη Βρούτση, σχετικά με την «απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στον Τουρισμό», αφού, σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπήρχε πλήθος καταγγελιών για «μαύρη εργασία» σε αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας.

Την 1η Σεπτεμβρίου (μόνο) ο κ. Γ. Βρούτσης, με έγγραφο του, το οποίο μοιάζει περισσότερο με «συρραφή» δελτίων Τύπου του υπουργείου του παρά με κοινοβουλευτική ενημέρωση, φαίνεται να έχει «ξεχάσει» να απαντήσει στα τέσσερα από τα πέντε ερωτήματα που του είχα θέσει!

Για παράδειγμα, πόσοι από τους 124 χιλιάδες εργαζομένους στις ξενοδοχειακές μονάδες (η μόνη απάντησή του) είναι Έλληνες ή αλλοδαποί, πόσοι εκ των αλλοδαπών είναι νόμιμοι, πόσοι διαθέτουν βιβλιάριο υγείας, καθώς και τι οικονομικά αποτελέσματα έχουν προκύψει από τους ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί και (κυρίως) πόσα χρήματα έχουν εισπραχθεί.

Απλά πράγματα, δηλαδή, για να ενημερωθούμε τι πραγματικά συμβαίνει με την καταπολέμηση της «μαύρης εργασίας», που θα έχει και ως συνέπεια τη μείωση της μάστιγας της ανεργίας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με εκτίμηση του Ινστιτούτου Εργασίας ως το 2020, η ανεργία θα εξακολουθεί να βρίσκεται στο 22-23%…

Το θέμα όμως δεν πρόκειται να μείνει στη… μη απάντηση του κ. Γ. Βρούτση. Με το άνοιγμα της Ολομέλειας της Βουλής θα επανέλθω, με επίκαιρη ερώτηση, για να μάθω, όχι μόνο εγώ αλλά κυρίως ο ελληνικός λαός, αν τελικά οι «εργασιακές μεταρρυθμίσεις», που επιχειρούνται εδώ και τέσσερα χρόνια, οδηγούν προς την ανάπτυξη ή σε ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα…

Διαβάστε εδώ την ερώτηση του Νικήτα Κακλαμάνη.

Διαβάστε εδώ την απάντηση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας.

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.