Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Βουλή, Βουλή, Δελτία Τύπου, Ερωτήσεις, Πολιτική

Ανεπαρκείς οι απαντήσεις του Yπουργού Προστασίας του Πολίτη για την ομάδα ΔΕΛΤΑ

18 Νοεμβρίου 2015 – 15:39

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ν. Κακλαμάνης: «Ανεπαρκείς οι απαντήσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την ομάδα ΔΕΛΤΑ»

Την άμεση κατάθεση των πεπραγμένων της ομάδας ΔΕΛΤΑ, προκειμένου να αναδειχθεί το έργο της,  θα ζητήσει ο Βουλευτής Α’ Αθηνών, Νικήτας Κακλαμάνης, μετά από τη γενικόλογη, γεμάτη υπεκφυγές και «χρωματισμένη», με έντονα ιδεολογικοπολιτικά στοιχεία, απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκου Τόσκα, σε ερώτησή του σχετικά με την αδικαιολόγητη διάλυση της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Όπως προκύπτει από την απάντηση του κ. Τόσκα, η κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ δεν έγινε βάσει συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδίου.

Όσον  αφορά στις αιτίες, που οδήγησαν την κυβέρνηση στη διάλυση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, ο αρμόδιος υπουργός μιλά «γενικώς και αορίστως» για:

– «Ενίσχυση της αστυνόμευσης και αναβάθμισης ιδίως του «προληπτικού και αποτρεπτικού ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας»

– «Διασφάλιση του δημοκρατικού ελέγχου (!) στο εν λόγω σώμα ασφαλείας, με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, καθώς και την προστασία των δικαιωμάτων αυτών και του προσωπικού»

Κι όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή, που η σημασία της ομάδας ΔΕΛΤΑ δείχνει να την καθιστά περισσότερο αναγκαία από πότε, λόγω των πολλαπλών προκλήσεων και απειλών για την εθνική και δημόσια ασφάλεια εξ’ αιτίας των προσφυγικών και μεταναστευτικών «κυμάτων», που «κατακλύζουν» τη χώρα αλλά και των διεθνών τρομοκρατικών γεγονότων.

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα παραπάνω φαίνεται να αποτελούν «ψιλά γράμματα».

Θέλω να ελπίζω, ότι η κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ δεν εντάσσεται σε σχέδιο «αποψίλωσης» των πιο ικανών αστυνομικών δυνάμεων στα πλαίσια ικανοποίησης «συντρόφων» και της «αριστερής κουλτούρας»…

Διαβάστε εδώ την ερώτηση του Νικήτα Κακλαμάνη.

Διαβάστε εδώ την απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης .

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.