Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Βουλή, Βουλή, Δελτία Τύπου, Ερωτήσεις, Πολιτική

Απάντηση Βενιζέλου για τους βανδαλισμούς εκκλησιών στην Πρεμετή

16 Σεπτεμβρίου 2013 – 14:31

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών σε ερώτηση του βουλευτή Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, σχετικά με το αν θα παρέμβει η Ελλάδα στην Ε.Ε. για τους βανδαλισμούς στην Πρεμετή, ο κ. Κακλαμάνης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, στην απάντησή του για το αν θα παρέμβει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους βανδαλισμούς εκκλησιών και τις βεβηλώσεις ιερών κειμηλίων στην Πρεμετή, αναφέρει αναλυτικά τις ενέργειες, στις οποίες προέβη η χώρα μας.

Σε εκείνο που δεν απαντά ο κ. Βενιζέλος είναι ποιο ήταν τελικά το αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών, αφήνοντας πολλά ανοιχτά ερωτήματα, όπως:

– Επεστράφη ο ναός στην ελληνορθόδοξη εκκλησία;

– Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στο ναό;

– Δόθηκαν στην ελληνική κυβέρνηση εγγυήσεις ότι αν ξαναεμφανιστούν αντίστοιχα φαινόμενα θα παρέμβει το επίσημο Αλβανικό κράτος;

Καλές είναι οι ανακοινώσεις και τα διαβήματα του Υπουργείου Εξωτερικών, καλές και οι συναντήσεις με τις εμπλεκόμενες πλευρές αλλά το θέμα είναι να ενημερωθούμε αν η αντίδραση από την μεριά της Ελλάδας επέφερε και κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα…»

Διαβάστε εδώ την ερώτηση του Νικήτα Κακλαμάνη.

Διαβάστε εδώ την απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.