Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Αθήνα Πόλη Ζωής, Αυτοδιοίκηση, Δελτία Τύπου, Πολιτική

Επιστολή Γρηγοράκου σχετικά με τη στελέχωση των δήμων

18 Δεκεμβρίου 2013 – 10:51

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Με αφορμή το θέμα που προέκυψε σχετικά με τη στελέχωση του Δήμου της Αθήνας, μετά την επιστολή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα το πρωί, στις 09:30 π.μ., μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον κ. Γρηγοράκο παραδέχτηκε ότι τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για το Δήμο Αθηναίων ήταν του Ιουνίου 2013 και όχι τα σημερινά (δεν έχουν υπολογιστεί δηλαδή συνταξιοδοτήσεις, αποχώρηση 1.000 δημοτικών αστυνομικών και 315 σχολικών φυλάκων).

Όπως επισημαίνεται και στην επιστολή, το Υπουργείο Εσωτερικών θα ενσωματώσει τα νέα στοιχεία που θα στείλει ο Δήμος της Αθήνας και μετά από πρόχειρο υπολογισμό, με βάση τα νέα στοιχεία, το αυθαίρετο σημερινό συμπέρασμα ότι «περισσεύουν» 665 εργαζόμενοι ανατρέπεται ριζικά.

Παράλληλα, επεσήμανα στον κ. Γρηγοράκο, ότι τόσο ως βουλευτής όσο και ως δημοτική παράταξη «Αθήνα, Πόλη της Ζωή μας» δεν αποδεχόμαστε το σημερινό αυθαίρετο και λανθασμένο συμπέρασμα και αναμένουμε την άμεση διόρθωσή του.

Σε διαφορετική περίπτωση θα αντιδράσουμε, συμπαραστεκόμενοι στους εργαζόμενους του Δήμου της Αθήνας.

Αναρωτιέμαι ωστόσο ποιος ο λόγος της σημερινής έκτακτης σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου από τον κ. Καμίνη, με δεδομένο ότι αύριο (Πέμπτη 19/12), στις 03:00 μ.μ., υπάρχει τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου…»

Διαβάστε εδώ την επιστολή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκου.

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.