Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Βουλή, Βουλή, Δελτία Τύπου, Ερωτήσεις, Πολιτική

Απάντηση Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τις νέες επενδύσεις

3 Σεπτεμβρίου 2013 – 12:12

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ν. Κακλαμάνης: «Μόλις 4 εταιρείες το 2012 με επενδύσεις άνω του 1 εκ. ευρώ στους ισολογισμούς και 6 με ενεργητικό άνω του 1 εκ.»

«Τέσσερις εταιρείες δήλωσαν σε ισολογισμούς τους επενδύσεις άνω του 1 εκ. ευρώ και έξι έχουν ενεργητικό άνω του 1 εκ. την περίοδο του 2012». Αυτό αναφέρεται σε απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μετά από σχετική ερώτησή μου για το πόσες νέες επενδύσεις έγιναν κατά τον τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το έγγραφο του «INVEST IN GREECE» (Επενδύστε στην Ελλάδα), ο οποίος αποτελεί εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου, οι επιχειρήσεις με νέο ΑΦΜ την περίοδο 2012 ανέρχονται σε 4.142 αλλά μόνο τέσσερις (4) εταιρείες δήλωσαν σε ισολογισμούς τους επενδύσεις άνω του 1εκ ευρώ και μόνο έξι (6) έχουν ενεργητικό άνω του 1 εκ. για αυτό το χρονικό διάστημα.

Βάσει του εγγράφου, στοιχεία παγίων (επενδύσεων) υπάρχουν διαθέσιμα για 33 από τις 4.142 εταιρείες, επειδή η πλειονότητα τους ιδρύθηκε μετά από το β’ τρίμηνο του 2012 ως σήμερα και δεν έχουν κλείσει εταιρική χρήση για να υποβάλλουν ολοκληρωμένους ισολογισμούς. Έτσι δεν υπάρχουν για αυτές στοιχεία εξέλιξης επενδυτικών μεγεθών.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «INVEST IN GREECE», κ. Στέφανο Ησαΐα, o αριθμός των εταιρειών που επένδυσαν-επενδύουν από τη περίοδο 2012 ως σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερος και πως ανάπτυξη δεν σημαίνει μόνο καινούριες εταιρείες που δραστηριοποιούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Επίσης, πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν και οι ήδη λειτουργούσες στη χώρα μας επιχειρήσεις, οι οποίες, εντός του 2012-2013, επέκτειναν τις δραστηριότητές τους με τη δημιουργία λ.χ. νέων Μονάδων Παραγωγής.

Το ερώτημα, που θέτω τότε είναι:

Γιατί η ανεργία αντί να μειώνεται, αυξάνεται σε ιλιγγιώδες ρυθμούς; Υπάρχει άραγε κανείς Έλληνας, που να μην επιθυμεί την πραγματική (αλλά όχι εικονική) ανάπτυξη;

Και στο κάτω-κάτω της γραφής, το θέμα είναι τι έχει γίνει ως τώρα με έργα και όχι στα λόγια.

Για αυτό και θα επανέλθω εκ νέου στις αρχές του 2014, όταν θα έχει η κυβέρνηση ολοκληρωμένα τα στοιχεία, ελπίζοντας ότι οι νέες επενδύσεις στη χώρα μας θα έχουν πολλαπλασιαστεί κατά δεκάδες.

Για το καλό  της πατρίδας μας, για το καλό των Ελλήνων…

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.