Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Βουλή, Βουλή, Δελτία Τύπου, Ερωτήσεις, Πολιτική

Διάσπαση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

18 Φεβρουαρίου 2013 – 15:12

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

’’Καυτά’’ ερωτήματα Νικήτα Κακλαμάνη σε Στουρνάρα για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τις διαδικασίες, που ακολουθήθηκαν ώστε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να διαχωριστεί σε «καλή» και «κακή» τράπεζα, χωρίς όμως να ερωτηθούν οι μέτοχοι του, για την ανακεφαλαίωση του ως αυτόνομο πιστωτικό ίδρυμα, κατέθεσε σήμερα στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο Ν. Κακλαμάνης απευθύνει έντεκα «καυτά» ερωτήματα προς τον Γ. Στουρνάρα. Χαρακτηριστικά, ζητάει να πληροφορηθεί «πως θα αντιμετωπιστεί η ζημιά την οποία θα υποστούν 72.000 μικρομέτοχοι, που κατέχουν το 50% των μετοχών του, αφού θα μεταφερθούν στη «κακή» τράπεζα και δεν προβλέπεται να αποζημιωθούν (γιατί δεν θα επαρκέσει) από το τίμημα της εκκαθάρισης της και γιατί δεν συνεχίζουν να είναι μέτοχοι στη «καλή» τράπεζα».

Επίσης, ο Ν. Κακλαμάνης διερωτάται «γιατί οι προνομιούχες μετοχές που εκδόθηκαν για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αξίας 225 εκ ευρώ κατέληξαν στη «κακή» τράπεζα και ως εκ τούτου είναι σχεδόν αδύνατο να επιστραφούν τα χρήματα στο ελληνικό δημόσιο ή να δοθούν ως αποζημίωση στους μικρομετόχους που κατέχουν το 46% και οι οποίοι μαζί με αυτούς της Εθνικής και της Eurobank αποτελούν πλειοψηφία (58%);».

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης εδώ

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.