Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Βουλή, Δελτία Τύπου, Ερωτήσεις, Πολιτική

Οφειλή 555 εκ. ευρώ τραπεζών στο κράτος

11 Οκτωβρίου 2012 – 12:13

Οφειλή 555 εκ. ευρώ τραπεζών στο κράτος (Δελτίο Τύπου)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Οφειλή 555 εκ. ευρώ τραπεζών στα κρατικά ταμεία» 

Με αφορμή το θέμα της οφειλής ύψους 555 εκ. ευρώ ορισμένων τραπεζών στο κράτος, που επανέφεραν στην επικαιρότητα σημερινά δημοσιεύματα, ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, υπενθυμίζει την κατάθεση ερώτησης για το ζήτημα, στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα, από τις 17 Σεπτεμβρίου, για την οποία δεν έχει λάβει απάντηση, έως σήμερα.

Στην ερώτηση ο κ. Κακλαμάνης τονίζει ότι «τα 2,5 χρόνια της κυβέρνησης Παπανδρέου δεν υπήρξε αντίδραση προς τις τράπεζες».

Παράλληλα, αναφέρεται στην επιστολή του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα (06/09/12) προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιώργο Προβόπουλο και τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, κ. Γιώργο Ζανιά, στην οποία τονίζει «τη βούληση του υπουργείου για τη διευθέτηση του θέματος, δεδομένου ότι εγγράφεται ως έσοδο στον κρατικό προϋπολογισμό».

Με αφορμή την επαναφορά του θέματος στη δημοσιότητα, ο Νικήτας Κακλαμάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στηρίζω τη σθεναρή στάση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα και ελπίζω ότι δεν θα χαθεί ένα πραγματικό οικονομικό ισοδύναμο, κάτι που θα δημιουργούσε επιπλέον προβλήματα»

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης εδώ.

 

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.