Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Βουλή, Βουλή, Δελτία Τύπου, Ερωτήσεις, Πολιτική

Δημοσίευμα “Realnews” για αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ

8 Ιουλίου 2013 – 12:13

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ν. Κακλαμάνης: «Έρχεται το τέλος της δημόσιας ασφάλισης υγείας αν ισχύει το δημοσίευμα της Realnews για αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ»

Να ενημερωθεί αν ισχύει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Realnews» (07/07/13), σχετικά με το σχέδιο της task force για την «αναδιοργάνωση» του ΕΟΠΥΥ, ζητά ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ καλεί τον υπουργό να απαντήσει αν οι όποιες αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ θα περάσουν από τη Βουλή προς έγκριση και τέλος ζητά την κατάθεση της εισήγησης της task force, που αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης προχώρησε και στην ακόλουθη δήλωση:

«Αν τα αναφερόμενα στην εφημερίδα «Realnews» ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τότε μιλάμε για το τέλος της δημόσιας ασφάλισης υγείας στην Ελλάδα του μνημονίου.

Η Κυβέρνηση και ο νέος υπουργός Υγείας, ο οποίος φοβάμαι ότι έχει βρεθεί προ τετελεσμένου, οφείλουν να απορρίψουν το συγκεκριμένο σχέδιο που χωρίζει τους Έλληνες σε κατηγορίες απέναντι στην ασθένεια, ανάλογα με το βαλάντιό τους.

Όλα έχουν και τα όριά τους…»

Διαβάστε εδώ το κείμενο της ερώτησης.

Διαβάστε εδώ την απάντηση του Υπουργείου Υγείας.

 

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.