Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Πολιτική, Συνεντεύξεις, Τηλεόραση

“Επένδυση”

5 Σεπτεμβρίου 2015 – 13:21

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Επένδυση”.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Κύριε Κακλαμάνη οι δημοσκοπήσεις μέχρι τώρα δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται σταθερά. Μπορεί η ΝΔ να κόψει πρώτη το νήμα;

«Σας θυμίζω, ότι πριν από λίγους μήνες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν τη διαφορά να φτάνει μέχρι και 20%. Σήμερα, όλες σχεδόν δείχνουν ντέρμπι. Θα ζήσουμε, ίσως εκλογές του 2000 αλλά εμείς θα κόψουμε πρώτοι το νήμα»

Μετά από 6 χρόνια αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν δυο ντιμπέιτ. Η τηλεμαχία μεταξύ του Ευάγγελου Μειμαράκη και Αλέξη Τσίπρα δεν σας ανησυχεί; Πολλοί υποστηρίζουν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει πλεονέκτημα.

«Το πλεονέκτημα αυτή τη φορά θα το έχει αυτός, που θα μιλήσει με ειλικρίνεια στον λαό. Ο Βαγγέλης θα μιλήσει, όπως έκανε και ο Καραμανλής το 2009, όπως και ο Σαμαράς το 2014. Με τη γλώσσα της αλήθειας. Αυτό θα είναι και το μεγάλο όπλο της ΝΔ.  Τα ψέματα τελείωσαν για τον κ. Τσίπρα. Δεν υπάρχει πια ούτε πρόγραμμα-Θεσσαλονίκης, ούτε σκίσιμο του Μνημονίου, ούτε κατάργηση ΕΝΦΙΑ, ούτε αφορολόγητο 12.000 , ούτε σύνταξη των 750 ευρώ.  Τώρα, ο κ. Τσίπρας είναι υποχρεωμένος, να παραδεχθεί δημοσίως, ότι θα εφαρμόσει όσα αποκήρυσσε όπως ο «διάβολος το λιβάνι»

Βλέπετε και δεύτερη εκλογική αναμέτρηση μετά τις 20 Σεπτεμβρίου;   Αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα με ποιον θα συνεργαστεί την επομένη; Με τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσατε να κάνατε τον μεγάλο συνασπισμό;

«Εμείς ξεκάθαρα λέμε. Δύο μέρες μετά τις εκλογές η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση. Είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε με όλους όσοι πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική του τόπου. Ο κ. Τσίπρας δηλώνει αλαζονικά, ότι μιλά μόνο με τον «εαυτό» του (αυτοδυναμία). Για γέλια και για κλάματα… Νέες εκλογές ισοδυναμούν με οικονομική καταστροφή. Μόνο οι (κρυφο) δραχμιστές εύχονται κάτι τέτοιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ 1 (ένα) μοιάζει με τα «μπαλέτα Μπολσόι), οι πιρουέτες του δεν έχουν σταματημό…»

Και με το ΠΑΣΟΚ λέγατε ότι δεν θα συνεργαστείτε αλλά συμπορευτήκαμε δυόμιση χρόνια.

«Ισχύει, ότι προανέφερα. Η ΝΔ ακρωτηριάστηκε από τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ αλλά το έκανε για το εθνικό συμφέρον, για το καλό του Τόπου και μόνο. Χάρη στη ΝΔ η Ελλάδα παρέμεινε στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης. Εμείς βάλαμε την Ελλάδα στην Ε.Ε. , εμείς την κρατήσαμε»

Ο Ευάγγελος Μειμαράκης τι άλλαξε στη ΝΔ;

«Ο Βαγγέλης είναι ένας από μας. Έχει γεννηθεί μέσα στη Παράταξη και ήξερε τι χρειαζόταν, για να ανυψώσει το ηθικό του κόσμου της. Προχωρά με προσεκτικά βήματα, με σύνεση και χτίζει σιγά-σιγά τη μεγάλη Κεντροδεξιά με «όπλο» την ενότητα.  Το πιο βασικό είναι και θα φανεί με το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η ΝΔ, θα είναι η επιστροφή στις ιδεολογικές της ρίζες. Θα μιλήσουμε ξανά για την Ευρώπη των λαών και όχι των τραπεζών. Θα συναντηθούμε πάλι με τη λαϊκή μας βάση και θα γεφυρώσουμε τις διαφορές με τον Λαό μας»

Ένα ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα μπορεί να τρέξει τις εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ;

«Η νίκη είναι στο DNA της Παράταξης μας. Θα το πετύχουμε κι’ αυτή τη φορά, γιατί έχουμε μάθει να παλεύουμε και να τα καταφέρνουμε στα δύσκολα»

Αύριο κλείνουν επίσημα τα ψηφοδέλτια. Θα επιθυμούσατε επιστροφή στελεχών που έχουν διαγραφεί ή απομακρυνθεί από την προηγούμενη ηγεσία, όπως για παράδειγμα αυτή του Γιώργου Βουλγαράκη.

«Ήμουν ένας απ’ αυτούς, που διαγράφηκα πρόσφατα από τη ΝΔ και καταλαβαίνω πως αισθάνεται όποιος δεν βρίσκεται σήμερα στις τάξεις της. Θα ήθελα όμως, να απαντήσω με ένα ερώτημα: Η Ελλάδα μας διανύει τις πιο κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της. Δεν πρέπει όλοι και όχι μόνο στη ΝΔ, να είμαστε ενωμένοι; Δεν περισσεύει κανείς. Αρκεί να θέλει, να βοηθήσει…»

Για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου τι έχετε να πείτε; Εσείς εκτός των άλλων συνεργαστήκατε μαζί της ως αντιπρόεδρος της Βουλής.

«Προσωπικά, στάθηκα στο πλευρό της κ. Κωνσταντοπούλου αρκετές φορές και προσπάθησα να τη βοηθήσω, ώστε να επιτελέσει το έργο της με επιτυχία. Μετά από κάποιο σημείο όμως …ξέφυγε. Μετέτρεψε τη Βουλή σε… «one woman show» μη δίνοντας λογαριασμό σε κανέναν. Δυστυχώς, αποδεικνύεται, ότι ο σχεδιασμός της δεν ήταν να περιοριστεί στον καθαρά θεσμικό της ρόλο αλλά ότι έκανε, το έκανε για το πολιτικό της μέλλον. Δεν ήταν τίμιο και ξεπέρασε κάθε όριο, όταν έφτασε στο σημείο για να πετύχει τον προσωπικό της στόχο να επιτεθεί με περίσσιο θράσος εναντίον και του Προέδρου της Δημοκρατίας»

Εσείς έχετε αναλάβει υπεύθυνος του εκλογικού αγώνα για το λεκανοπέδιο. Τι μηνύματα λαμβάνετε;

«Στην ουσία με την βοήθεια των συναδέλφων μου αλλά και της κομματικής οργάνωσης του Λεκανοπεδίου, έχω αναλάβει τη «μισή» Ελλάδα. Εδώ θα κριθεί το αποτέλεσμα των εκλογών. Το Λεκανοπέδιο θα δώσει τη νίκη στη Νέα Δημοκρατία. Η μεγάλη συγκέντρωση στη Ρηγίλλης τα λέει όλα»

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.