Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Βουλή, Ερωτήσεις, Πολιτική

Λουκέτο σε 34 θεατρικές σκηνές στην Αθήνα

27 Μαρτίου 2013 – 12:10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νικήτας Κακλαμάνης: «Άμεση λύση για να μην μπει λουκέτο σε θεατρικές σκηνές στην Αθήνα»

Σε πρόταση ώστε να λυθεί το θέμα που προέκυψε από τη σφράγιση 34 θεατρικών σκηνών στην Αθήνα από τη δημοτική αρχή του Γ. Καμίνη, προχώρησε ο βουλευτής της Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Συγκεκριμένα, ο Νικήτας Κακλαμάνης προτείνει «νομοθετική ρύθμιση παράτασης και λειτουργίας των εν λόγω θεατρικών σκηνών για 3 μήνες και στο διάστημα αυτό να σχηματιστεί από το υπουργείο μία επιτροπή αναθεώρησης του νόμου του 1937, με ένα σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο, εκτός των άλλων, να πληροί και τους κανόνες ασφαλείας τόσο για τους ηθοποιούς όσο και για το θεατρόφιλο κοινό».

Όπως αναφέρει ο βουλευτής της Α’ Αθηνών το πρόβλημα προέκυψε μετά την κίνηση του Δήμου Αθηναίων να προχωρήσει αβασάνιστα στη σφράγιση 34 θεατρικών σκηνών 1,5 περίπου μήνα πριν λήξει η χειμερινή θεατρική περίοδος, οδηγώντας στην ανεργία πολλούς καλλιτέχνες και τεχνικούς.

Σημειώνεται ότι ο Ν. Κακλαμάνης, κατά την περίοδο της θητείας του ως δήμαρχος Αθηναίων, είχε προχωρήσει αυτοβούλως στην αποσφράγιση των θεατρικών σκηνών, που είχαν κριθεί τότε ακατάλληλες, αναλαμβάνοντας προσωπικά την όπoια ευθύνη αυτής της ενέργειας.

Μάλιστα, σε διαβουλεύσεις με τον τότε αλλά και τον μετέπειτα υπουργό Πολιτισμού, ζητούσε επίμονα την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, κάτι για το οποίο μέχρι σήμερα -5 χρόνια μετά- δεν έχει γίνει τίποτα, με τις γνωστές επιπτώσεις στο χώρο του θεάτρου.

Διαβάστε εδώ το κείμενο της ερώτησης.

Διαβάστε εδώ την απάντηση σου Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.