Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Αυτοδιοίκηση, Εκλογές 2014, Εφημερίδα, Πολιτική, Συνεντεύξεις

“ESPRESSO”

16 Μαΐου 2014 – 08:17

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ESPRESSO”.

Λίγο πριν το κλείσιμο της επίσημης προεκλογικής εκστρατείας, με ποια φράση θα μπορούσατε να συνοψίσετε όλα όσα ζήσατε;

«Η αναμέτρηση των τελευταίων μηνών μου φέρνει στο μυαλό, ξανά και ξανά, μία και μόνο φράση: “Ποτέ μη λες ποτέ”. Το είδα και το έζησα πολλές φορές και σε όλα τα επίπεδα. “Ποτέ μη λες ποτέ” σκέφτηκα όταν ξεκινήσαμε με πολλά εμπόδια, αρνητισμό και προπαγάνδα εναντίον μας. Αυτό με πολύ κόπο “γύρισε τούμπα” και καταφέραμε να ξεσηκώσουμε τον κόσμο, που σήμερα έχει γίνει ο πιο θερμός υποστηρικτής μας. “Ποτέ μη λες ποτέ” είπα και όλες εκείνες τις φορές που πίστευα ότι κάποιοι αντίπαλοί μας θα κρατούσαν ένα στοιχειώδες επίπεδο αξιοπρέπειας. Εντούτοις με διέψευσαν…»

Με ποιον απ’τους συνυποψηφίους σας θα θέλατε να κάνετε παρέα;

«Με τους περισσότερους διατηρώ φιλικές σχέσεις, ωστόσο νομίζω πως με τον Νίκο τον Σοφιανό θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερη παρέα, επειδή είναι ένας βαθιά ειλικρινής κι ενδιαφέρων άνθρωπος, ιδανικός για ατέλειωτες συζητήσεις, τις οποίες κι εγώ απολαμβάνω»

Για ποιο πράγμα θα θέλατε να ζητήσετε συγγνώμη;

«Μια μεγάλη, ειλικρινή συγγνώμη απ’όλες τις Αθηναίες και τους Αθηναίους, που η δική μου αφέλεια το 2010 τους ανάγκασε να υποστούν τη δημαρχιακή θητεία Καμίνη. Ήταν λάθος μου να μην επικοινωνήσω το σπουδαίο έργο που είχαμε μέχρι τότε ολοκληρώσει. Έτσι, ό,τι κάναμε πέρασε στα ψιλά και τελικά χάσαμε τις εκλογές, πιστεύοντας ότι όσα δώσαμε ήταν γνωστά και αυτονόητα. Άλλη μια συγγνώμη θα ήθελα να ζητήσω από τους δικούς μου ανθρώπους, ειδικά από τη μητέρα μου, που με έχουν χάσει τον τελευταίο καιρό»

Τι θα θέλατε να πείτε σε όσους δεν πρόκειται να σας ψηφίσουν;

«Δεν μπορώ να πείσω κανέναν, ειδικά όταν έχει πέσει θύμα αρνητικής προπαγάνδας και έχει εσφαλμένη εικόνα της πραγματικότητας. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα είμαι κοντά τους, κοντά σε κάθε πολίτη, εφόσον εκλεγώ δήμαρχος. Αυτό εξάλλου έκανα πάντα και μ’ αυτόν τον τρόπο έχω κατά καιρούς αποδείξει την ανεξαρτησία μου»

Ποιο είναι το μεγαλύτερο ψέμα που έχετε ακούσει τον τελευταίο καιρό;

«Μέχρι πρότινος νόμιζα ότι ένα από τα πιο μεγάλα ψέματα ήταν το “νοικοκύρεμα” του Γ.Καμίνη, που στην πραγματικότητα διέλυσε τον Δήμο. Να που κι εδώ έφτασα να πω “ποτέ μη λες ποτέ”… Έτσι, μέχρι τη στιγμή που μιλάμε το… Όσκαρ πάει στον Ηλία Κασιδιάρη! Έχω μείνει με την απορία πώς από τις περίφημες κασέτες, τις παρακολουθήσεις, τον Μπαλτάκο και τη δήθεν “επαναστατική” του δράση, έφτασε στο σημείο να κάνει σήμερα την… «πάπια». Πιστεύω πως οι παρασκηνιακές συμφωνίες με το σύστημα και τα ψηφαλάκια όσων πιστεύει πως μπορεί να παραπλανήσει, είναι η μεγαλύτερη φούσκα που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια… Ελπίζω μόνο, ο κόσμος να μη “μασήσει”»

Ποιο είναι το μεγαλύτερο ψέμα που εσείς παραδέχεστε πως έχετε πει;

«Σας μιλάω ειλικρινά, τόσο ως γιατρός, όσο και ως βουλευτής, ευρωβουλευτής, υπουργός και δήμαρχος, δεν έχω κάνει την παραμικρή προσπάθεια στη ζωή μου να πουλήσω παραμύθι. Είμαι αυτός που είμαι, με τα ωραία και τα άσχημα μου. Πάλεψα και πέτυχα, όσα πέτυχα, στη ζωή μου με σημαία την αλήθεια.Έτσι με μεγάλωσαν, έτσι ζω κι έτσι θα συνεχίσω. Τις αρχές μου δεν τις παζαρεύω για κανέναν και τίποτα»

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.