Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Facebook-Twitter, Πολιτική

Εξαίρεση περιοχών της Αθήνας από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας‏

15 Μαρτίου 2012 – 14:53
Η Αθήνα ασφυκτιά, λόγω της θηλειάς της οικονομικής κρίσης, που καθημερινά τη σφίγγει όλο και περισσότερο. Οι εμπορικές επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης υποφέρουν.Χρειάζονται, εδώ και τώρα, ρηξικέλευθες οικονομικές προτάσεις, που θα βοηθήσουν την πρωτεύουσα και χιλιάδες συμπολίτες μας, να πάρουν βαθιά ανάσα.

Με αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και με δεδομένη την απαξίωση της ακίνητης περιουσίας χιλιάδων Αθηναίων, σε: Ομόνοια, Άγιο Παντελεήμονα, Κυψέλη, Γεράνι κ.α., προτείνω στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να εξαιρεθούν από τις δηλώσεις του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ), αρχικά ως το 2014 ή αν κριθεί απαραίτητο, μέχρι να επανέλθει η ομαλότητα στις συγκεκριμένες περιοχές.

Έτσι θα γίνει πιο εύκολη η εκμετάλλευση των ακινήτων (πώληση ή ενοικίαση τους), τα οποία, τώρα, βρίσκονται «στα αζήτητα», με τους ιδιοκτήτες μόνο να πληρώνουν και να μην εισπράττουν ευρώ.

Με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει οικονομική αντιστάθμιση για το υπουργείο Οικονομικών, των όποιων απωλειών προκύψουν από την εξαίρεση του ΦΜΑΠ.

(Διαβάστε το σχόλιο στο προσωπικό facebook του Νικήτα Κακλαμάνη)

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.