Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Εκλογές 2015, Εφημερίδα, Πολιτική, Συνεντεύξεις

«FREE SUNDAY»

18 Ιανουαρίου 2015 – 10:22

Διαβάστε εδώ το άρθρο του Νικήτα Κακλαμάνη, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «FREE SUNDAY».

Αναλυτικά το άρθρο:

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ…

Η Νέα Δημοκρατία άρχισε να ξεδιπλώνει το οικονομικό της πρόγραμμα. Ήταν ώρα. Δεν είναι δυνατόν μία τόσο κρίσιμη εκλογική μάχη να περιοριστεί στη στενή λογική του φόβου.

Προσωπικά, δεν βάδισα ποτέ, τόσο στη προσωπική, όσο και στη πολιτική μου ζωή, με γνώμονα το φόβο. Ειδικότερα δε, όταν απευθύνεσαι στους πολίτες πρέπει να δείχνεις σεβασμό. Με τον ίδιο σεβασμό στον κόσμο πορεύομαι  και προς τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.  Γι’ αυτό και μέχρι σήμερα, θέλω να πιστεύω, οι πολίτες  με εμπιστεύτηκαν έξι φορές ως εκπρόσωπο του στην ελληνική βουλή.

Είμαι απ’ αυτούς, που με τη πολύχρονη παρουσία μου στη παράταξη νομίζω, ότι έχω το δικαίωμα να λέω ελεύθερα την άποψη μου. Το έπραξα ως τώρα με κάθε κόστος. Μέχρι και με τη διαγραφή μου από τη ΝΔ, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν μετάνιωσα. Αντίθετα αισθάνομαι δικαιωμένος, επειδή έστω και με σημαντική καθυστέρηση, βλέπω ότι η ΝΔ άρχισε να νιώθει και πάλι τον παλμό του 1 εκ. ψηφοφόρων της, που κινήθηκαν πιο δεξιά της, μεταξύ των βουλευτικών εκλογών του 2012 και των ευρωεκλογών του 2014.

Η ανάπτυξη του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ από τον Αντώνη Σαμαρά θεωρώ, ότι έδειξε ξεκάθαρα την τεράστια διαφορά, που χωρίζει τη παράταξη μας από το συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέδειξε το μεγάλο χάσμα ανάμεσα στην υπευθυνότητα και την ανευθυνότητα.

Ο πρωθυπουργός, λοιπόν, δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων καθώς και ότι θα υπάρξουν περαιτέρω φοροελαφρύνσεις. Όλα όμως με σύνεση, με μέτρο, χωρίς να υπάρξει ο κίνδυνος να γκρεμιστεί ότι χτίστηκε με τις αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού από το 2010 ως σήμερα.

Η ψήφιση του φετινού και περσινού προϋπολογισμού και η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος (3,7 δις)  χωρίς μάλιστα την έγκριση της τρόικας ήταν η αρχή. Για να ακολουθήσει η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, η καθιέρωση 100 ληξιπρόθεσμων δόσεων για οφειλές προς το δημόσιο,  η μείωση του «καταραμένου» ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα στο 2015, η προαναγγελθείσα μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, που θα «μεταφραστεί» σε μικρές μεν, αυξήσεις δε, στους μισθούς και στις συντάξεις. Και επαναλαμβάνω: Όλα αυτά δίχως τη βούληση των δανειστών.

Υπήρξαν λίγες και πρόκειται να υπάρξουν στο άμεσο μέλλον ακόμη περισσότερες οικονομικές ανάσες στο λαό. Ανάσες, που όσο προχωράμε θα είναι μεγαλύτερες, γιατί γίνονται βάσει ρεαλιστικού, αληθινού, σχεδιασμού και όχι επειδή «λεφτά υπάρχουν», όπως διακηρύττει- ξανά- το  2015 ο ΣΥΡΙΖΑ.

Φτάσαμε, λοιπόν και στην αντίπερα όχθη.

Αν διαβάσει κάποιος το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ (και των συνιστωσών του) μπορεί να κατανοήσει εύκολα, που σταματάει η αλήθεια και που αρχίζει το ψέμα.

Προσέξτε:

-Τα περίφημα κουπόνια φαγητού αντιστοιχούν σε ημερήσια απόδοση 1,5-2 ευρώ! Κοινώς; Μία τυρόπιτα!

-Η διανομή του δωρεάν ρεύματος αφορά μόνο 300 χιλιάδες νοικοκυριά, όταν οι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου είναι διπλάσιοι! Πραγματικά; Αφορά 10kw καθημερινά, όσο δηλαδή καίει ο θερμοσίφωνας για μία τετραμελή οικογένεια.

-Η επιδότηση ενοικίου με 3 ευρώ /τ.μ. μηνιαίως σημαίνει  μόλις 135 ευρώ για ένα διαμερισματάκι 45τ.μ.!!!

Αυτά είναι τα απλά: Πάμε όμως και στα πιο σύνθετα:

-Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την αξιοποίηση των κεφαλαίων του ΕΣΠΑ και τα 11,5 δις που βρίσκονται δεσμευμένα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Τα κεφάλαια όμως του ΕΣΠΑ δεν αποδεσμεύονται άνευ όρων. Τα έργα, που χρηματοδοτούνται έχουν συγκεκριμένο προσανατολισμό καθορισμένο από την Ε.Ε..

Τα κεφάλαια του ΤΧΣ από την άλλη είναι δεσμευμένα με τον ίδιο τρόπο για τη κεφαλαιακή στήριξη των τραπεζών.

Συμπερασματικά: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Ο λαός το γνωρίζει. Γι’ αυτό πρέπει να αποφασίσει στις 25 Ιανουαρίου, με γνώμονα την αλήθεια.

 

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.